Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aallon suunnittelema talo pääsi musiikkivideoon

Kulttuuri
 
Maison Louis Carré sijaitsee lähellä Pariisia.
Maison Louis Carré sijaitsee lähellä Pariisia.

Suomessa toki tiedetään, että Alvar Aallon arkkitehtuuri on ajatonta, mutta juuri nyt se on Ranskassa suorastaan trendikästä: Aallon Bazoches-sur-Guyonneen vuonna 1956 suunnittelema Maison Louis Carré nähdään kesäkuun alussa julkaistulla musiikkivideolla.

Debyyttilevynsä kesäkuussa julkaissut ranskalaispoppari Jain telmii kappaleen Come videolla sekä talossa että sen pihamaalla.

Hyväntuulinen video leikkii optisilla illuusioilla – keskellä suomalaisia designklassikoita, joita voi bongata videolta tusinakaupalla.

Lukuisat ranskalaissivustot ovat nimenneet videon yhdeksi alkukesän parhaista musiikkivideoista. Videon ovat ohjanneet Lionel Hirlé ja Grégory Ohrel.

Maison Louis Carré sijaitsee noin 40 kilometriä Pariisista. Se on yksi merkittävimmistä Aallon suunnittelemista yksityiskodeista, ja Aallolta sen tilasi alun perin taidekauppias ja galleristi Louis Carré. Aalto on suunnitellut päärakennuksen lisäksi uima-altaan pukuhuoneineen, puutarhan ja sisustuksen.

Suomen Kulttuurirahaston perustama Association Alvar Aalto en France osti rakennuksen ja osan irtaimistosta vuonna 2006. Vuonna 2007 talo avattiin yleisölle.

 

Jain video Come löytyy Youtubesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat