Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi sai ylivoimaisen tangokuninkaan

Möreä-ääninen Aki Samuli paistatteli suosiossa koko kisan ajan

Kulttuuri
 
Timo Aalto LEHTIKUVA
Tämän vuoden tangokuninkaalliset Aki Samuli ja Susanna Heikki lauloivat finaalilähetyksessä lauantaina.
Tämän vuoden tangokuninkaalliset Aki Samuli ja Susanna Heikki lauloivat finaalilähetyksessä lauantaina. Kuva: Timo Aalto LEHTIKUVA

Seinäjoen tangomarkkinoilla on valittu jälleen Suomeen uusi tangokuningas. Voiton vei myöhään lauantai-iltana pidetyssä finaalissa ylivoimaisesti nastolalainen 33-vuotias Aki Samuli, koko nimeltään Aki Samuli Hakonen.

Illan finaalissa kaikki tuomarit äänestivät hänet yksimielisesti voittajaksi. Toiseksi sijoittui mäntsäläläinen Kalle Jussila, 54.

Hakosen kilpailuvaltti oli hänen poikkeuksellisen matala ja tummasointinen äänensä. Se vetää tummuudessaan vertoja vuoden 1994 tangokuninkaan Sauli Lehtosen hätkähdyttävälle äänelle. Hakosen esiintymisessä kiehtoi myös hänestä huokunut rauha.

Tämän vuoden tangokuningaskilpailu oli täydellistä Aki Samulin hallintaa. Hän oli tuomariston suosikki myös ensimmäisen kierroksen jälkeen ja ensimmäinen jatkoon menijä. Toisena jatkoon pääsi Juha Hautaluoma, kolmantena Kalle Jussila ja neljäntenä Rami Rafael.

Superfinaaliin menijöistä päätti viisi alueraatia. Niistä joka ikinen äänesti ykkösenä jatkoon Aki Samulin. Toiseksi selvisi täpärästi ennen Rami Rafaelia Kalle Jussila. Juha Hautaluoma jäi alueraatien äänestyksessä nollille.

Hakonen oli myös ylivoimainen yleisön suosikki Tangomarkkinoiden yleisöäänestyksessä. Hän sai annetuista äänistä lähes puolet.

Hakonen työskentelee ravintolatoimenjohtajana ja tapahtumatuottajana lahtelaisessa yrityksessä, joka järjestää muun muassa Summer Up -tapahtumaa ja pitää Lahden satamassa ravintolalaivaa.

Hän myös laulaa Pilke-yhtyeen solistina.

Tangomarkkinoille hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa, mutta on voittanut aiemmin muun muassa Suomen legenda -kilpailun sekä ollut Nokialla Tapsan tahtien finaalissa.

Tangokuningattareksi kruunattiin jo torstaina Seinäjoella Susanna Heikki.

Seinäjoen tangomarkkinat järjestettiin nyt 31. kerran. Festivaali päättyi sunnuntai-iltana kirkkokonserttiin.

Tangomarkkinat uutisoi myös, että se aikoo järjestää tangotapahtuman Lahden pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuihin vuonna 2017. Kisavieraat pääsevät tanssimaan Monotangoissa joka päivä.

Mari Koppinen HS
Seinäjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat