Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radio Helsinki sai velkarahat kokoon

Kuulijamäärät ovat nousseet ja 250 000 euron joukkorahoitus varmistaa toiminnan jatkumisen

Kulttuuri
 
Kaisa Rautaheimo HS
Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola ja pääomistaja Tomi Ruotimo esittelivät uutta ohjelmakarttaa tammikuussa 2014.
Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola ja pääomistaja Tomi Ruotimo esittelivät uutta ohjelmakarttaa tammikuussa 2014. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Talousvaikeuksista kärsinyt Radio Helsinki on saanut kerättyä velkoihinsa tarvittavan summan joukkorahoituksella. 250 000 euron tavoite tuli täyteen tiistaina aamupäivällä. Rahoitus varmistaa radion toiminnan jatkumisen.

Kesäkuun alussa käynnistyneessä joukkorahoituskampanjassa Radio Helsinki haki rahaa velkojen maksuun myymällä 150 euron hintaisia osakkeita. Kampanjan jälkeen Radio Helsinkiä pyörittävällä Kaupunkitarinat Oy:llä on yli 1 100 uutta pienosakasta.

Heidän yhteenlaskettu omistusosuutensa on noin 13 prosenttia.

"Olen hyvin kiitollinen kaikille uusille osakkaille", Radio Helsingin pääomistaja Tomi Ruotimo sanoo.

Ruotimon mukaan valtaosa sijoituksista on tullut yhden osakkeen ostaneilta kuulijoilta. Vain muutama henkilö sijoitti tarjolla olleen 70 osakkeen suursijoituksen 10 500 eurolla. Kaikilla piensijoittajilla on äänioikeus yhtiökokouksessa.

"Itse kuvittelin, että tähän olisi saatu valjastettua enemmän kulttuurimesenaatteja, jotka olisivat halunneet sijoittaa suuremman summan", Ruotimo sanoo.

"Elokuussa on tarkoitus järjestää uusille sijoittajille kakkukahvit ja pitää samalla yhtiökokous. En usko, että sen jälkeen tulee enää tuhannen ihmisen herätyskokouksia, mutta periaatteessa sellaiseenkin on varauduttava."

Radio Helsinki ei luvannut tukisijoittajilleen liikoja. Omistajaksi haluaville kerrottiin, että radion realistinen tavoite on toimia nollatuloksella ja että sijoituksesta ei ole todennäköisesti luvassa taloudellista tuottoa. Joukkorahoitusosakkuutta on myyty sijoituksena "kaupunkiin, kulttuuriin ja rikkaaseen sivistykseen".

Nyt kerätty neljännesmiljoona kattaa Radio Helsingille viime vuoden aikana kertyneet velat nipin napin. Kampanja jatkuu vielä keskiviikon ajan. Velanmaksun jälkeen mahdollisesti yli jäävällä rahalla Radio Helsinki terästää toimintaansa.

"Meillä panostetaan ohjelmien tuottajiin ja toimittajien ammattitaidon parantamiseen", Ruotimo sanoo. "Emme ole jalkautuneet tarpeeksi kaupungille, ja ulkolähetystekniikkaa pitää kehittää."

Radio Helsinki on mainostanut sijoittajille kohentunutta taloudenpitoaan. Vuonna 2014 romahtaneet kuulijaluvut ovat kääntyneet nousuun. Tuoreimman kansallisen radiotutkimuksen mukaan kanavalla on ollut kuuluvuusalueellaan Helsingin seudulla viikossa 112 000 kuulijaa, mikä on enemmän kuin koskaan.

Samalla myös myynti alkoi vetää. Ruotimon mukaan Radio Helsingin kulut ovat noin 100 000 euroa kuussa, mistä valtaosa on henkilöstökuluja.

"Kuluista ei voi enää juuri leikata, mutta myyntiä voidaan kasvattaa."

Vuonna 2000 perustettu Radio Helsinki toimi ensimmäiset viisi vuotta itsenäisenä radioasemana. Vuosina 2005–2013 se oli osa Helsingin Sanomia.

Nykyisessä omistajayhtiössä suurin omistaja on Tomi Ruotimo ja vähemmistöosakkaina Paula Salovaara ja Sam Huber, jotka olivat myös kanavan alkuperäisiä omistajia.

Korjaus 15. heinäkuuta: Kansallisen radiotutkimuksen mukaan Radio Helsingillä ei ole 112 000 kuulijaa ja 40 000 verkkokuulijaa, vaan tosiasiassa kuulijamäärä 112 000 pitää sisällään verkkokuuntelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat