Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylmä ja sateinen kesä houkuttelee museoihin

Myös uudet museokortit ovat madaltaneet ihmisten kynnystä lähteä museoon

Kulttuuri
 

Kylmä ja sateinen kesäsää näkyy positiivisesti museoiden kävijämäärissä. Sateisena päivänä yleisöä voi olla jopa moninkertaisesti hellepäivään verrattuna.

"Tässä hiljattain yhtenä hellelauantaina meillä kävi neljäsataa asiakasta. Se on lauantaipäiväksi aika vähän. Seuraavana tiistaina, kun ilma muuttui koleaksi, kävijöitä olikin yhtäkkiä 1 200", Ateneumin viestintäpäällikkö Johanna Eiramo kertoo.

Säätä on vaikea eristää muista kävijämäärään vaikuttavista tekijöistä, kuten näyttelyn sisällöstä ja kaupungin muista tapahtumista.

" Tove Jansson veti helteellä ja pakkasella, siihen sää ei vaikuttanut mitenkään. Picasso oli samanlainen vuonna 2009", Eiramo arvioi.

Myös Didrichsenin taidemuseolle kylmä sää on suotuisa.

"Yleisesti vaikutus on positiivinen. Ainakaan kävijämäärät eivät huonolla säällä vähene. Kesällä meillä on tosin yleensä vähän hiljaisempaa", museon intendentti Maria Didrichsen pohtii.

Amos Andersonin taidemuseo ei ole huomannut yhtä selvää nousua museokävijöiden määrässä, ainakaan säähän liittyvää.

"Tietysti tilannetta on vaikea arvioida, kun museokortti on käytössä ensimmäistä kesää, eikä ole vertailukohtaa. Todennäköisesti kävijöitä olisi vähemmän ilman museokorttia", Amos Andersonin taidemuseon tiedottaja Timo Riitamaa uskoo.

Museot ovat yllättyneet toukokuussa myyntiin tulleen museokortin suosiosta. Henkilökohtainen kortti maksaa 54 euroa.

Kortti tarjoaa vapaan sisäänpääsyn vuoden ajan yli 200 museoon.

Valtakunnallisesti museokorttia on myyty jo 12 000 kappaletta. Johanna Eiramon arvion mukaan Ateneumista kortteja on myyty noin 4 000.

Myös Didrichsenin museossa kortin menekki on ollut huomattava.

"Emme olisi millään uskoneet, kuinka paljon sitä ostetaan ja käytetään. Kortti on selvästi madaltanut ihmisten kynnystä lähteä museoon", Didrichsen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat