Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Logotetriksestä ruokarekalle

Kulttuuri
 
Sonja Saarikoski HS

Mainonnalla pyritään ratkaisemaan ihmisluonnon tutkimattomat tiet – mikä saa meidät tekemään päätöksen kuluttaa.

Loppukesän festarimainonnan perusteella se ei ainakaan ole yksittäinen artisti tai iso nimi. Moni festivaali keskittyy vahvistamaan omaa brändiään ja korostamaan tarjonnan monipuolisuutta ja laajuutta yksittäisten tähtinimien sijaan.

Se on tutkimusten valossa järkevää. Viimeaikaisen Queenslandin yliopiston tutkimuksen mukaan festivaalit viehättävät ihmisiä erityisesti arjen yläpuolelle kohottavien kokemusten takia.

Viime vuonna julkaistussa jenkkikyselyssä taas selvisi, että festivaalipuhe pyörii enemmän festivaalielämyksen kuin yksittäisten artistien ja esitysten ympärillä.

Suomessakin festivaaleilla on yhä tärkeämpää korostaa kaikkea oheistoimintaa muusikkojen sijaan. Erilaiset keskustelutilaisuudet ovat rantautuneet osaksi festivaalien repertuaaria siinä missä gourmetruokarekatkin.

Festivaalijärjestäjälle tämä tarkoittaa sitä, että brändi pitää pitää puhtaana. Ihmisten pitää voida luottaa, että festivaali pystyy tarjoamaan kuluttajan rahoille kokonaiselämyksellistä vastinetta. Asian kääntöpuoli on, että kun isojen artistikiinnitysten merkitys vähenee entisestään, ei heidän vaatimuksilleenkaan tarvitse asettaa niin suurta painoarvoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat