Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turisteille pitäisi tarjota laatukonsertteja

Kulttuuri
 
Sonja Saarikoski

Olen todennäköisesti saanut tänä kesänä maineen urkumusiikin suurena rakastajana. Sen verran usein olen Nytin konserttipoiminnoissa suositellut erilaisia urkupainotteisia kirkkokonsertteja. Ja mielelläni sen teen: urkumusiikki on hienoa taidetta, jota sietääkin käydä kuuntelemassa.

Mutta on myös niin, että Helsingin seudun kesäkonsertteja vaivaa homogenia. Erilaisia vaihtoehtoja ei varsinkaan heinäkuussa juuri ole tarjolla. Aino Ackté -festivaali on virkistävä poikkeus, mutta niitäkin konsertteja on harvakseltaan.

Monipuolisin musiikkitarjonta on keskikesällä hajasijoitettu ympäri maata, eikä Helsinki jostain syystä osu matkan varrelle – siitä huolimatta, että täällä on maan parhaat salit ja eniten yleisöä.

Tähän markkinarakoon osuu kaiketi Sibelius Finland Experience. Eikä siinä mitään. Hyvä, että Musiikkitalon isossa salissa tapahtuu edes jotain.

Samalla on kuitenkin todettava, että minun makuuni esitys viljeli liikaa stereotypioita. Onko todella niin, että se, mitä haluamme maastamme kertoa, on edelleen luonto, luonto, luonto ja pari suurmiestä?

Jos olisin matkailija, haluaisin mennä konserttiin, jossa paikallisetkin käyvät. Niitä ei täällä Helsingin seudulla vain ole heinäkuussa tarjolla. Helsinki matkustaa Kuhmoon, Savonlinnaan ja Virolahdelle. Olisiko tässä jonkun tulevaisuuden festivaalijohtajan sauma?

Toisaalta voi olla, että sorrun turhaan snobbailuun. Sibelius-eksperimentin jälkeen juttelin niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin kanssa. Eräs japanilaispariskunta oli käynyt Suomessa 15 kertaa ja oli aivan haltioissaan. He olivat kuulleet samoja Sibeliuksen teoksia muun muassa Esa-Pekka Salosen johtamina ja olivat innoissaan pianoversioista. Se oli heille jotain uutta ja kiinnostavaa.

Ja onhan sitä itsekin intoillut Suomen rajojen ulkopuolella ties mistä matkailijoille suunnatusta flamencosta.

Sonja Saarikoski

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat