Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uskollisen yleisön Puntala-rock ei halua laajentua

Viikonlopun Puntala-rock on kasvanut omaperäiseksi instituutioksi

Kulttuuri
 
Puntala-rockin yleisöä 2014.
Puntala-rockin yleisöä 2014.

"Suomen rockfestivaaleista viehättävin on Puntala-rock. Leirintäalueelle Lempäälään ahtautuu noin tuhat ihmistä, joista noin 800:lla on irokeesi, mutta ei välttämättä vaatteita."

"Järjestäjät kaitsevat punkväkeä rajoilla ja rakkaudella. Helppoa se ei aina ole, esimerkiksi silloin, kun uppotukkihumalainen punkkari haluaa uimaan: 'Sä et voi estää mua, mulla on anarkistinen aate!'"

Näin Suomen perinteikkäintä punk-festivaalia Puntala-rockia kuvaili toimittaja Ville Similä Helsingin Sanomissa 2008.

Tulevana viikonloppuna Puntalan leirintäalueella esiintyy lähes 40 esiintyjää, joista noin kolmannes saapuu ulkomailta. Tämän vuoden nimekkäin artisti on yhdysvaltalainen MDC. Muita ulkomaisia esiintyjiä ovat muun muassa brittiläinen Anthrax ja japanilainen Mustang. Suomalaisia yhtyeitä on 22.

Ensimmäinen Puntala-rock järjestettiin vuonna 1982. 1990-luvulla festivaali piti taukoa, mutta vuodesta 2000 asti Puntala on järjestetty vuosittain.

Vuosien varrella Puntalan leirintäalueella on nähty maailmanlaajuisesti tunnettuja punk- ja hardcorebändejä kuten Discharged, The Adolescents ja Ratos de Porão.

Festivaali pyörii talkoovoimin, mikä pitää lippuhinnat maltillisina. Kahden päivän lippu maksaa 38 euroa.

Lippuja Puntala-rockiin myydään vuosittain korkeintaan 1 700. Festivaali ei kuitenkaan aio kasvaa nykyistä suuremmaksi. Pienelle leirintäalueelle ei mahdu enempää, eikä festivaalia haluta siirtää muualle.

Järjestelyistä vastaava Mikko Koivuluoma näkee pienessä alueessa hyvänkin puolen:

"Muutamiin vuosiin ei ole tarvinnut käyttää rahaa mainostamiseen, Facebook riittää."

Puntalan maine on kiirinyt maailmalla niin, että tänä vuonna Puntala sai kolmisensataa hakemusta yhtyeiltä Suomesta ja muualta, Koivuluoma kertoo.

Ohjelmistossa pyritään huomioimaan eri-ikäiset yhtyeet sekä eri genret. Bändit vaihtuvat vuosittain eivätkä esitykset mene päällekkäin. Järjestäjälle on tärkeää, että yleisö voi nähdä kaikki keikat.

 

Puntala-rock Lempäälässä 24.–25. heinäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat