Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontooseen nousi maljakon oloinen talo

Aalto-maljakkoa henkivä rakennus on kunnianosoitus Lontoon tavarataloille

Kulttuuri
 
Rob Parrish
Kahdeksankerroksinen rakennus sijaitsee Lontoon sydämessä.
Kahdeksankerroksinen rakennus sijaitsee Lontoon sydämessä. Kuva: Rob Parrish

Lontoon Oxford Street -ostoskadulla tarkkasilmäinen aistii suomalaisen muotoilijamestarin hengen. Toukokuussa osoitteeseen 61 Oxford Street noussut rakennus on nimittäin lainannut aaltoilevan lasijulkisivunsa Alvar Aallon klassikkomaljakolta.

Lontoolaisen Allford Hall Monaghan Morris -arkkitehtitoimiston suunnitteleman, kahdeksankerroksisen rakennuksen alemmissa neljässä kerroksessa toimii Lontoon suurin Zara-vaatekauppa. Ylemmissä kerroksissa on toimistoja ja asuntoja.

Verkkosivuillaan arkkitehtitoimisto kuvailee rakennustaan samantyyppiseksi "lasiastiaksi" kuin Aalto-maljakko.

Lasin käyttö on arkkitehtien mukaan myös kunnianosoitus Lontoon tavaratalojen ja ostospasaasien lasijulkisivuille. Toimisto rinnastaakin verkkosivuillaan Aalto-vaasin ja Simpson's of Piccadillyn klassisen tavaratalon, joka myytiin vuonna 1999 ja muutettiin Waterstone's-kirjakauppaketjun päämyymäläksi.

Vuonna 1989 perustettu arkkitehtitoimisto on Lontoon suurimpia. Se tunnetaan muun muassa Angel-rakennuksen (2010) sekä Saatchi Galleryn (2008) suunnittelusta. Tällä hetkellä toimisto uudistaa muun muassa BBC:n vanhaa toimitaloa Shepherd's Bushissa ja suunnittelee Googlen Britannian-pääkonttoria.

Aalto-maljakko
Aalto-maljakko
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat