Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi yleisöä piinataan aidoilla?

Kulttuuri
 
Noora Mattila

Yksi asia ei sopinut H2Ö:n telakkaromantiikkaan. Joka paikassa oli Ramirentin tympeää häkkiaitaa. Se rajasi laitureita ja puupinoja ja ennen kaikkea sulki kulkureittejä umpikujiksi.

Bileiden alkaessa tarkoitus kävi selväksi. Aidat jakoivat alueen anniskelukarsinoiksi, joiden välissä ei saanut tölkki kädessä kulkea. Väki pakkautui pitkiin kaljajonoihin lähes yhtä tiiviisti kuin lavojen eteen. Kun juoman lopulta sai käteen, se piti huitaista äkkiä alas, jos halusi nähdä bändejäkin.

H2Ö on K-18-festivaali. Miksi anniskelualueita piti erikseen aidata metrien päähän toisistaan?

Aidat eivät toki ole järjestäjien idea vaan Varsinais-Suomen aluehallintoviraston määräys. Kansallisen Valviran ohjeita tulkitaan eri tavoin eri kaupungeissa. Esimerkiksi Helsingissä on festivaaleja, joilla on anniskeluoikeus on koko alueella. Turkulainen viranomainen ei tähän taipunut.

"Meidän piti hankkia 2 200 metriä aitaa", kertoo H2Ö:n vastaava tuottaja Tuomas Sara.

Jokainen matala aita piti tuplata, koska yksinkertaisen aidan olisi pitänyt olla korkeampi: kaksimetrinen häkkiaita anniskelualueiden ympärillä.

Nepä vasta olisivat näkymää kaunistaneet.

Toinen ihmetystä herättänyt järjestelysääntö oli se, ettei alueelle päässyt lipun kanssa enää takaisin, jos sieltä poistui vaikka hakemaan jotain autosta. Saran mukaan syynä on se, että Ruissalo on luonnonsuojelualuetta. Samanlainen poistumiskielto on myös Ruisrockissa.

"Emme voi antaa ihmisten mennä pitkin pusikkoja. Sen sijaan yritimme tehdä festivaalialueesta niin mielenkiintoisen, ettei täältä tee mielikään poistua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat