Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

20 vuotta hienointa flamencoa

Kulttuuri
 
Jussi Tossavainen

Pohjoismaiden todennäköisesti suurin, mutta ainakin vanhin flamencofestivaali Tampereen Flamencoviikko täytti jo 20 vuotta. Suomalaiset ovat jostain syystä todellista flamencokansaa. Kiitollista ja innokasta yleisöä on Tampereen flamencoviikollekin riittänyt.

Osansa suosioon on tietenkin festivaalin kattauksilla, jotka ovat olleet usein pelkkiä kirsikoita kakun päällä, kuten tämän juhlavuoden huikea Manuel Liñánin Sinergia.

Flamencon isoja nimiä ovat tamperelaiset onnistuneet haalimaan aiemminkin. Carmen Cortés esiintyi ensimmäisen kerran jo 1994, ja vieraili myös vuonna 2013 Ángel Rojasin Tampereella ensi-iltansa saaneessa teoksessa Camino.

Flamencoviikko on tuonut esille uutta, rajoja rikkovaa ja kokeellista flamencoa eikä mitään turistihelmanhulmuttelua. Festivaalilla on myös ansaitsemansa maine maailmalla.

Rafaela Carrascon vierailu jätti pysyvän jäljen. Carrasco on tehnyt myös suomalaiselle Katja Lundénille mittatilauskoreografian. Lundénin ohella muitakin suomalaisia flamencon uudistajia on nähty, kuten itsestäänselvästi Kaari Martin.

Festivaalin vakiokävijäksi voisi kutsua jo mainittua upeaa Ángel Rojasia, joka tänä vuonna yllätti tanssimalla ja kokkaamalla tortillaa eli espanjalaista perunamunakasta ympäri kaupunkia. Yleisökin sai maistaa.

Jussi Tossavainen
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat