Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birds -traileri paljastetaan syyskuussa

Torstaina julkaistussa Angry Birds 2 -pelissä ammutaan yhä ritsalla

Kulttuuri
 
Rovio
Angry Birds -elokuva ensimmäinen traileri julkaistaan syyskuussa.
Angry Birds -elokuva ensimmäinen traileri julkaistaan syyskuussa. Kuva: Rovio

Torstai oli Roviolle suuri päivä. Myöhään keskiviikkoiltana uutta Angry Birds 2 -peliä esiteltiin amerikkalaismedialle, ja torstaina se saatetaan pelaajien käsiin ympäri maailman. Sen jälkeen odotetaan Angry Birds -animaatioelokuvaa, jonka on määrä saada ensi-iltansa toukokuussa.

"Tämä vuosi tulee vielä olemaan meille vaikea, mutta ensi vuosi on meille payback time [takaisinmaksun aika]", sanoo Rovion viestintäjohtaja Kaisu Karvala.

Ensimmäinen Angry Birds -peli julkaistiin vuonna 2009. Sittemmin suurin lintuhuuma on laantunut ja Rovion tulos heikentynyt. Rovion muut pelit eivät ole saavuttaneet Angry Birdsin suosiota. Nyt yhtiö toivoo uudesta pelistä ja elokuvasta käännettä, joka kääntää sekä pelien että oheistuotteiden myynnin nousuun.

Kolme vuotta tekeillä ollutta Angry Birds 2 -peliä Rovio kutsuu lintupelin ensimmäiseksi "oikeaksi jatko-osaksi". Sillä Rovio toivoo houkuttelevansa Angry Birdsistä vuosia sitten innostuneet takaisin pelin ääreen.

Uusi peli on kuin päivitetty versio alkuperäisestä. Grafiikat ovat elävämpiä, ja pelimaailman luvataan olevan runsaampi. Mukana on myös uusi androgyyni hahmo nimeltään Silver.

"Ruotsin studiomme halusi mukaan sellaisen feministisen kannanoton", Karvala sanoo.

Sinänsä peli on kuitenkin taattua Angry Birdsiä: lintuja ammutaan edelleen ritsalla.

"Meiltä on kysytty, että miksi te teette taas ritsapelin, mutta se ritsa on meidän juttu", Karvala toteaa.

TulevassaAngry Birds – The Movie -animaatioelokuvassa lintuhahmot ovat saaneet jalat ja ne puhuvat. Miltä se näyttää ja kuulostaa selviää syyskuussa, kun Rovion on määrä julkaista elokuvan ensimmäinen traileri.

Sisällöstä Rovio ei ole tähän asti hiiskunut, mutta Karvala paljastaa elokuvan kertovan koko tarinan lintujen vihaisuuden taustalla.

Hän kertoo myös, että elokuvan on määrä olla koko perheen elokuva, jonka kohdeyleisöksi Rovio laskee 6–60-vuotiaat. Verrokkina Karvala mainitsee Disneyn Frozen-animaation, joka oli vuoden 2014 suurimpia animaatiohittejä.

Angry Birds -elokuva on pysynyt aikataulussaan ja budjetissaan. Vaikka elokuvaa yhä hiotaan, sitä on jo pystytty testaamaan yleisöillä.

Kesäkuussa Rovio julkisti yhteistyösopimuksen Legon kanssa.

"Lego-sopimusta yritettiin vuosia", kertoo Karvala. "Se saatiin lopulta, kun he näkivät osan leffaa ja ihastuivat."

Roviolla on hyvä syy toivoa positiivista vastaanottoa myös lippukassalla, sillä elokuvan budjetti on suomalaisella mittakaavalla valtava.

Animaation tuotantokuluiksi on ilmoitettu 75 miljoonaa euroa. Tähän asti Suomen kallein elokuvatuotanto on ollut Jalmari Helanderin ohjaama Big Game, jonka budjetti oli 8,5 miljoonaa euroa. 75 miljoonan euron päälle Rovio ja Sony Entertainment käyttävät markkinointiin ja jakeluun tiettävästi ainakin sata miljoonaa euroa.

Roviolle investointi on poikkeuksellisen suuri, noin vuoden liikevaihdon verran. Summa on myös moninkertaisesti enemmän kuin mitä Angry Birds -pelin jatko-osan kehittämiseen on uponnut.

Riskejäkin on: pelejä on perinteisesti ollut vaikeaa kääntää elokuviksi, ja ensi kesänä Angry Birdsin kanssa elokuvateattereissa kilpailevat ainakin Ice Agen ja Nemoa etsimässä -animaatioiden jatko-osat.

Riskiä Rovio ja Sony ovat pyrkineet minimoimaan palkkaamalla animaatiolle poikkeuksellisen nimekkäät tekijät.

Käsikirjoituksesta vastaa muun muassa lukuisia Simpsonit-jaksoja kirjoittanut Jon Vitti.

Red-linnulle äänensä antaa Saturday Night Live -koomikko Jason Sudeikis, mustana Bombina Eastbound & Down -sarjan Danny McBride ja keltaisena Chuckina Frozen-ääninäyttelijä Josh Gad. Muissa rooleissa kuullaan amerikkalaiskoomikkoja Maya Rudolphia ja Bill Haderia – sekä ehkä kaartin suurinta tähteä, Game of Thrones -sarjassa Tyrion Lannisteria esittävää Peter Dinklagea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat