Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johannes Brotheruksesta sanottua: "Herkkävaistoinen, aistit auki"

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Hanna Brotherus, äiti

"Johannes oli jo lapsena hyvin herkkävaistoinen, aistit auki maailmassa. Yhtäkkiä hän saattoi olla poski maassa ja sanoa: kokeile miltä tämä tuntuu.

Hän on vähemmän rämäpäinen kuin veljensä. Jos veljekset keksivät ajaa fillarilla järveen, Johannes ehdottaa, että voisiko hän kuvata sen kalliolta.

Minun on aina ollut helppo hengittää Johanneksen kanssa. Hänkin on sanonut, että kokee meidän olevan samaa. Meinaan joskus unohtaa, että hän on vasta seitsemäntoista. Huoli ja ilo muista sisaruksista ovat tehneet hänestä kypsän.

Toivon, että hän pysyy nöyränä, käy koulunsa ja säilyttää sydämensä."

Pirjo Honkasalo, ohjaaja

"Johannes oli selvä valinta Simon rooliin, koska hänellä oli niin voimakas sisäinen maailma ja hän uskalsi näyttää sen.

Sitä, mikä on ohjaajalle kiinnostavinta, ei voi pyytää. Se tulee lahjana. Meillä on vahva sanaton kommunikaatio, jollain lailla käsitämme toisiamme.

En ole ollenkaan varma, että hänestä tulee juuri näyttelijä. Hän ei ole vinoutuneella tavalla narsistinen, vaan kantaja, joka ottaa harteilleen toisten asioita. Ainakin teatterinäyttelijän pitää olla vähän narsistinen, muuten häntä on kiusallista katsoa.

Toisaalta koska Johannes ei ole narsistinen, hän varmaan kestää tämän huomion ja kehut."

Jari Virman, näyttelijä

"Koska näyttelimme Betoniyössä veljeksiä, halusin tutustua Johannekseen kunnolla. Vietimme aikaa yhdessä ja välillemme syntyi luottamus.

Johannes on nuoresta iästään huolimatta sinut itsensä kanssa. Minuun teki vaikutuksen se, kuinka rauhallisesti hän pystyi olemaan kameran edessä. Moni vanhempikaan ei kestä kauaa olla niin läpinäkyvänä. Johanneksessa on luontaista rauhaa. Hänen ikänsä ei tunnu tärkeältä."

Anton Baer, Sivuvalo-tuotantoyhtiön ohjaaja

"Olemme olleet kavereita ala-asteelta asti. Lapsena olin varmaan Johannekselle kateellinen, koska hän sai rooleja, joita minäkin hain. Nykyään olen tyytyväinen, että saan tehdä Johanneksen kanssa töitä ja nauttia siitä, millainen monitaituri hän on."

Oskari Sipola, ohjaaja

"Olin kuullut Johanneksesta paljon hyvää. Kun hän lauloi Ollaan vapaita -elokuvan koekuvauksissa Olavi Uusivirran kappaleen, hän oli kuin lukioikäinen Olavi itse. Tulkinta ja suvereenius olivat omaa luokkaansa.

Johannes on hauska tyyppi. Riku Niemisen kanssa hänen huumorintajunsa meni melkein liikaakin yksiin. Johanneksen lähikuvavuoroissa Riku yritti saada hänet repeämään ja useimmiten onnistui. Jouduimme ottamaan uudestaan, mutta ainakin kuvauksissa oli hyvä fiilis."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat