Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katkelma Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran kollektiiviromaanista

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

"Sattumaa ei ole olemassa, se on minun credoni. Järkevä selitys ja palaset yhteen kokoava teema on aina löydettävissä. Pitää vain osata kysyä oikeat kysymykset, valita oikeat hakusanat.

Katsoin NSA:n viestivirtaa ruudultani. Siinä vilisivät suomalaisten sähköpostit, tekstiviestit ja sometukset: kissavideoita, viha- ja rakkauspuuskahduksia, kokouskutsuja, raportteja, kylliä ja eitä, ehkiä, toivottomia romaanikäsikirjoituksia, pakahduttavia lomasuunnitelma, peitteleviä toimintakertomuksia, tiedettä ja taidetta, maailman tauhkaa.

Jotain oli tekeillä. Jäsentymätön tuntumani oli, että järjestelmävaroitukseen johtaneet hakutermit liittyivät yhteen: kansalliskirjastoon kohdistunut terroriuhka ja tietomurto, seonnut poliisin sihteeri Salla Schreck, konferenssi, jossa säikyt humanistit kulkivat ulos ja sisään seminaarisaleista proustit kainalossa, Stackarsby, kaksi sinänsä hyvin toimivaa valtionhallinnon tuottavuusohjelman osaa, Linna ja Sarcofagus, rubensmainen Birgitta, malsouka, Schreckin veli Lauri, joka yhä huiteli pitkin metsiä, Kissa ja Näätä -divarin epäilyttävä teosvalikoima.

Sebastian.

Sana toistui liian usein, jotta se voisi olla sattumaa." 

 

[...] 

 

"Shanghaista minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Muistan melkein morsiamen ja melkein sulhasen, kaikki muuttui hetkessä. Yhdessä hetkessä olin hääkatoksen alla, toisessa sidottuna sairaalasänkyyn, virtsa läikkyi kuin sade, metalliastiat ja öiden kauhut, se mitä he tekivät kylkiluilleni, äänet valot hajut, ketamiini läikkyi suoniini, muisto kerran rakastamastani äänestä itkuisena: Sebastian minä vihaan sinua, morsiuskimpun kappaleita, helmikorvakorut, kyyneliä, rintaani takovat nyrkit, nyt maailmaa pommitetaan, juuri näin Dresden kukistuu.

Joku käski minun rauhoittua. Joku ja joku ja taas joku määräsi lisää ketamiinia." 

 

[...] 

 

"Koskaan emme saa tietää, miten tähän oli tultu. Ainoat tiedossamme olevat tosiasiat ovat peräisin epävirallisista kuulustelumuistiinpanoista, joita leimaa hätkähtää-luonne, kahvitahrat, yliviivaukset ja päällekirjoitukset. Koska alkuperäinen dokumentti on tuhottu, muistinvaraisesti pystymme enää merkitsemään seuraavaa:

Sebastianin (tumma, hoikka, 179 cm pituinen, yllään kulunut tumma villakangastakki, taskussa kultakello) katoaminen Kansalliskirjaston (munankeltuaisen värinen rakennus Raatihuoneentorin varrella, jugendia, 228 193 kävijää vuodessa) edustalla käynnisti laajat (poliisivoimat, rannikkovartiosto, kansalliskaarti) etsinnät.

48 h katoamisen jälkeen Sebastiania alettiin pitää rikoksen (ihmiskauppa, kuolemantuottamus, pakottaminen, luvaton tiedustelutoiminta) uhrina, ja sosiaalisessa mediassa levisi mitä hurjimpia silminnäkijähavaintoja Sebastianista (nähty työväenopiston ranskankurssilla, nähty poistumassa Museovirastosta virka-ajan ulkopuolella, nähty naiseksi pukeutuneena kaupungilla). Tapaus herätti lopulta tietysti meidänkin huomiomme, vaikka kyseessä oli entinen sikopaimen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat