Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nalle Puh on tekemässä elokuvahistoriaa

Ikärajatonta animaatiota on esitetty Suomessa pian neljä vuotta

Kulttuuri
 
Walt Disney Animation Studios
Nalle Puh ystävineen.
Nalle Puh ystävineen. Kuva: Walt Disney Animation Studios

Syyskuussa neljä vuotta valkokankailla pyörinyt Nalle Puhin elokuva on tekemässä historiaa: se saattaa olla pisimpään suomalaisessa elokuvateatterissa yhtäjaksoisesti esitetty elokuva.

Lähivuosien tilastoja HS:n pyynnöstä tutkaillut Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen vahvistaa asian.

"Ei ole tiedossa, että mitään muuta olisi esitetty yhtä kauan. Täytyisi tosin tutkia, kuinka pitkään Tuntematon sotilas tai Yksi lensi yli käenpesän aikoinaan valkokankailla pyörivät, ne kun eivät näissä tilastoissa näy."

Muita kauan esitettyjä elokuvia ovat muun muassa Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon ohjaama dokumenttielokuva Metsän tarina, Helsingin kaupunginteatterin näytelmästä vetoapua saanut Kvartetti ja näyttelijä Philip Seymour Hoffmanin läpimurtoelokuva Happiness.

Ne ovat kuitenkin pysyneet ohjelmistossa vain parisen vuotta, joten niistä ei Puolen hehtaarin metsän asukkaiden haastajaksi ole.

Myös kaikki Risto Räppääjä -elokuvat ovat pyörineet yli vuoden ajan. Tuoreempia menestyksiä ovat olleet muun muassa Mielensäpahoittaja (10 kuukautta), Interstellar (8,5 kuukautta), Whiplash (6 kuukautta) ja Birdman (6 kuukautta).

Ohjelmistopäälliköllä on Nalle Puhin menestykseen selvä syy.

"Elokuvassa ei ole ikärajaa. Monet animaatiot on kielletty alle 7-vuotiailta, mutta tämä on iätön klassikko, joka sopii loistavasti ensimmäiseksi elokuvaksi", Toni Lähteinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat