Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kim Simonssonin teos rikottiin lentokentällä

Kulttuuri
 
Kim Simonssonin White Rabbit joutui ilkivallan kohteeksi Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Kim Simonssonin White Rabbit joutui ilkivallan kohteeksi Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Kuvataiteilija Kim Simonssonin keramiikkateos White Rabbit joutui lauantaina ilkivallan kohteeksi Helsinki-Vantaan lentokentällä. Keraaminen veistos on hajonnut useisiin kappaleisiin. Teos esittää valkoista istuvaa jänistä, jolla on lentokoneen siipiä muistuttavat korvat.

White Rabbit sijaitsee portin 36 lähistöllä odotusaulan laidalla. Se oli korokkeella ja eristetty nauhoilla, minkä lisäksi erillinen kyltti kielsi koskemasta teokseen. Teos on ollut lentokentällä noin kolme vuotta.

Läheisen myymälän työntekijän Eva Spoofin mukaan portilla oli tapahtumahetkellä ryhmä Delhiin matkustavia ihmisiä. Spoof ei itse nähnyt tapahtunutta, mutta on kuullut siitä kollegoiltaan.

"Läheiseen kahvilaan kantautui pamaus, minkä jälkeen ryhmä kiirehti pois veistoksen luota", Spoof kertoo.

Simonsson on tänään tiistaina menossa paikalle selvittämään tapahtunutta.

"Ilmeisesti joku on ottanut jänistä korvasta kiinni. Kuulemani mukaan asialla on ollut aikuisia, mikä oli minulle yllätys."

Tapauksesta on ilmoitettu poliisille. Simonsson ei elättele toiveita tekijän löytämiseksi.

"Hän on kyllä varmaan jo lentänyt ties minne maailmalle. Eikä tämä varmaan poliisillekaan tärkein asia listalla ole."

Simonsson yrittää korjata teoksen. "Katson, mitä on tehtävissä. Teos meni aika moneen palaan. Aika hyvin osaan kyllä fiksailla noita, mutta sen näkee sitten."

White Rabbit oli Simonssonin omistama ja lentokentälle pitkäaikaislainaan luovuttama teos. Se on osa ilmailuyhtiö Finavian Art Gallery -sarjaa, joka esittelee suomalaista kuvataidetta.

Taiteilija arvioi teoksen noin 15 000 euron arvoiseksi.

"Tiedostan kyllä materiaalin riskit. Keramiikka ei ole julkisen taiteen paras materiaali, siinä voi käydä juuri noin. Hyvin harvoin minulta on mitään rikki mennyt, ehkä joskus kuljetuksessa. Tihutyö sen täytyy kuitenkin olla, eivät nämä luonnon voimasta hajoa", taiteilija pohtii.

"Vastaavaa ei ole aiemmin meidän lentokentällä tapahtunut. Tämä on meille tosi ikävä juttu, sillä kyseessä oli pidetty teos", Kirsi Luhta Finavian tiedotuksesta kommentoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat