Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tolkienin kirjoittama romaani Kalevalan Kullervosta julkaistaan

The Story of Kullervo toistaa Kalevalan tarinan lähes yksi yhteen

Kulttuuri
 
J. R. R. Tolkien
J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkienin ensimmäinen romaani ilmestyy 27. elokuuta, kerrottiin perjantaina kirjailijan Facebook-sivulla.

Romaanin nimi on The Story of Kullervo, ja se perustuu Elias Lönnrotin 1800-luvulla koostamaan suomalaisten kansalliseepokseen Kalevalaan.

Tolkienin verkkokirjakaupan sivuilla sanotaan, että Kullervon tarina on Tolkienin luoman fantasiamaailman, Keski-Maan, kulmakivi. Tolkienin itsensä kerrotaan sanoneen Kullervon toimineen alkusysäyksenä hänen fiktion kirjoittamiselleen.

The Story of Kullervossa päähenkilö, orpopoika Kullervo, kasvaa mustaa magiaa harjoittavan Untamon talossa tämän tapettua Kullervon isän. Kurjan lapsuuden ainoina valopilkkuina ovat Kullervon kaksoissisar Wanona sekä taikavoimia omaava koira Musti.

Untamo myy Kullervon orjaksi, ja Kullervo vannoo kostoa.

Kullervon hahmo on innoittanut myös Tolkienin muita teoksia. Muun muassa Silmarillionin traagisen Túrin Turambarin tarina perustuu Kullervoon.

Tolkien keräsi teoksiinsa Kalevalan lisäksi innoitusta myös muista kansalliseepoksista, kuten saksalaisten Nibelungein laulusta ja Islannin Eddasta.

Tolkien kuoli vuonna 1973, ja The Story of Kullervo on koostettu hänen luonnostensa, muistiinpanojensa ja Kalevalaa käsittelevien esseidensä pohjalta. Koostamistyön on tehnyt Verlyn Flieger. The Story of Kullervon kustantaa Harper Collins.

Tolkienin Facebook-sivuilla spekuloidaan, aikooko Peter Jackson ohjata Kullervosta kertovan elokuvan. Tästä ei kuitenkaan ole toistaiseksi tietoa.

The Story of Kullervo on Tolkienin pöytälaatikkoon jäänyt esikoinen.
The Story of Kullervo on Tolkienin pöytälaatikkoon jäänyt esikoinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat