Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailussa kuvataan pitkä elokuva 48 päivässä Helsingissä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Vuodesta 2008 toiminut Uneton48-lyhytelokuvakilpailu laajentaa konseptiaan pitkäksi elokuvaksi. Ideana on toteuttaa kokoillan elokuva 48 päivässä.

Projektin ensimmäinen pitkä elokuva on Night Goes Long, jonka kuvaukset alkoivat eilen maanantaina Kallion kirjastossa. Teoksen ohjaavat Henri Huttunen ja Vesa Kuosmanen.

Night Goes Long varioi elokuvien nykyistä tuotantomallia monin tavoin. Tekijät julkaisevat verkossa elokuvan aikatauluja ja visuaalisia suunnitelmia. Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa elokuvan käsikirjoitukseen ja kuvauspaikkoihin sekä myös osallistua itse elokuvan tekemiseen. Projektiin liittyy joukkorahoituskampanja mesenaatti.me-nettisivustolla. Sen kautta voi osallistua Night Goes Longin rahoitukseen ostamalla vaikkapa saunaillan ohjaajien kanssa tai lipun underground-bileisiin, joissa elokuvaa kuvataan.

Elokuva ottaa inspiraationsa ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn rakastetusta satuklassikosta Pikku prinssi. Tarina kertoo ranskalaisesta säätutkijasta Sophiesta, joka tulee Suomeen etsimään kadonnutta rakastettuaan Miaa.

Mian sijasta Sophie löytää tämän asunnolta nuoren miehen Jusan. Jusa päättää näyttää Sophielle Mian lempipaikat ja vie tämän retkelle öiseen Helsinkiin.

Keskeisissä rooleissa ovat Manuela Bosco ja Elias Gould.

Night Goes Long -pilottiprojektin jälkeen Uneton48 suunnittelee tuottavansa ensi vuonna jo useamman pitkän elokuvan.

Night Goes Longin ensi-ilta on samanaikaisesti Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla ja Elisa Viihteessä 25. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat