Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä julkaistaan Putin-myönteisiä kirjoja länsimaisten toimittajien nimissä ilman lupaa

Kulttuuri
 
Alexey Druzhinin / Lehtikuva
Al­go­rytm-kus­tan­ta­mon P­ro­jek­ti Pu­tin -sar­jas­sa on il­mes­ty­nyt pa­ri­sen­kym­men­tä ni­mi­ket­tä.
Al­go­rytm-kus­tan­ta­mon P­ro­jek­ti Pu­tin -sar­jas­sa on il­mes­ty­nyt pa­ri­sen­kym­men­tä ni­mi­ket­tä. Kuva: Alexey Druzhinin / Lehtikuva

Venäläinen kustantamo Algoritm on julkaissut presidentti Vladimir Putinille myötämielisiä kirjoja tunnettujen länsimaisten toimittajien ja Venäjän-tuntijoiden nimissä – ilman että kirjojen tekijöiksi merkityt henkilöt ovat itse kuulleetkaan julkaisusta, saati antaneet lupaa nimensä käyttämiseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä The Moscow Times, ja englantilainen The Guardian jatkaa tapauksen käsittelyä.

The Guardianin Luke Harding, The Economistin Edward Lucas sekä Yhdysvalloissa työskentelevä tutkija Donald Jensen kertovat, että he eivät tienneet mitään moskovalaisen Algoritm-kustantamon heidän nimissään venäjäksi julkaisemista teoksista.

"Kuulin teoksesta ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, kun venäläinen ystäväni kertoi nähneensä 'minun kirjani' moskovalaisessa kirjakaupassa", Harding kertoo Guardianin artikkelissa. Hänen kustantajansa Guardian Faber harkitsee ryhtymistä oikeustoimiin.

Hardingin nimissä julkaistu teos "Kukapa muu kuin Putin" on Algoritm-kustantamon nettisivujen mukaan jatkoa Hardingin aiemmalle teokselle: kyse on "ajatusten kehittelystä".

Edward Lucas on kirjoittanut useita teoksia Venäjästä, mutta Algoritmin viime vuonna julkaisemasta kirjasta "Miten länsi hävisi Putinille" hän ei ollut ikinä kuullutkaan. "Kyseessä on selvä tekijänoikeuden rikkomus", hän tähdentää Guardianille.

"En ole kirjoittanut sellaista teosta millään kielellä", Donald Jensen toteaa nimiinsä laitetusta kirjasta.

Algorytmin johtaja Sergei Nikolajev myöntää, että Hardingilta ei ole haettu lupaa hänen kirjoitustensa käyttämiseen uudessa teoksessa.

"Jos Harding tulee esiin, teemme jonkinlaisen sopimuksen ja maksamme hänelle palkkion" Nikolajev sanoo Guardianin artikkelissa.

Lucasin ja Jensenin mahdollisiin vaatimuksiin Nikolajev ei ota kantaa, koska hän ei tunne tapauksia ja oli juuri pois töistä usean päivän ajan.

Kaikkiaan Algorytm-kustantamon "Projekti Putin" -sarjassa on ilmestynyt parisenkymmentä nimikettä. Kustantamo on perustettu vuonna 1996, ja se on aiemmin julkaissut muun muassa varapääministeri Dmitri Rogozinin sekä kansallismielisen Vladimir Zhirinovskyn teoksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat