Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millennium-jatkoa arvostellaan Ruotsissa

Kulttuuri
 
Stieg Larsson
Stieg Larsson

Stieg Larssonin huippusuositun Millennium-kirjasarjan jatko-osaprojekti herättää kovaa arvostelua Ruotsissa. Kyse on kuin "haudanryöstöstä" kirjoittavat Anders Lindblom ja Svante Brandén, kaksi Larssonin lapsuudenystävää, Dagens Nyheterin mielipidekirjoituksessa.

Vuonna 2004 kuolleen Larssonin menestysdekkareiden jatko-osa Se mikä ei tapa (Det som inte dödar oss) ilmestyy 27. elokuuta. Kirjan on kirjoittanut toimittaja-kirjailija David Lagercrantz, ja se tulee samanaikaisesti markkinoille sekä Ruotsissa että käännöksenä 25 maassa, myös Suomessa.

"Koko tämä sirkus on pilkkaa Stiegiä kohtaan, ihmistä, joka ei todella pitänyt läpikaupallistuneesta yhteiskunnastamme", lapsuudenystävät kirjoittavat.

Lindblom ja Brandén syyttävät kirjailijan isää ja veljeä, Erland ja Joakim Larssonia, kirjojen oikeuksien väärinkäyttämisestä. He vaativat oikeuksien luovuttamista Larssonin elämänkumppanille Eva Gabrielssonille, jonka he katsovat olevan ehkä ainoa, joka oikeasti tunsi kirjailijan.

"Uuden kirjan myötä Larssonin perhe saavuttaa oikeuksien valvonnassaan pohjanoteerauksen. Haudanryöstö tulee jälleen mieleen."

Uuden teoksen kirjoittanut David Lagercrantz tunnetaan muun muassa jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovičin omaelämäkerrasta Minä, Zlatan Ibrahimovič, jonka hän kirjoitti jalkapalloilijan haamukirjoittajana. Trilogian jatko-osa lienee niin kustantajalle, oikeuksien valvojille kuin kirjailijallekin kaupallisesti erittäin houkutteleva.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat