Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diskohirmu Nile Rodgers muistelee: Hendrixin kanssa sadetta pitämässä

Kulttuuri
 
Olivia Harris Reuters
Nile Rodgers palasi lavoille soittamaan vanhoja Chic-hittejä, kun hän parantui syövästä. Kaksi vuotta sitten Rodgers esiintyi Glastonburyssa.
Nile Rodgers palasi lavoille soittamaan vanhoja Chic-hittejä, kun hän parantui syövästä. Kaksi vuotta sitten Rodgers esiintyi Glastonburyssa. Kuva: Olivia Harris Reuters

Nile Rodgersin ansiot 1980-luvulta on kirjattu tarkkaan popmusiikin historiaan, mutta 18-vuotiaana nuorena muusikkona vuonna 1970 hän ehti soittaa kerran myös Jimi Hendrixin kanssa.

"New Yorkissa oli sinä iltana hirveä lumipyry ja julkinen liikenne oli jumissa. Jäimme sateensuojaan yhteen ullakkostudioon ja jamittelimme siellä. Hendrix tuli sattumalta paikalle ja soitimme yhdessä. Se kuulostaa nyt taianomaiselta, mutta ei ollut oikeastaan niin poikkeuksellista. Törmäsin Hendrixiin silloin usein, koska hän oli rakentamassa omaa Electric Lady -studiotaan lähinurkille. Hendrix oli jo tähti, mutta hän soitti lähiseudun baareissa ja klubeissa ja oli ihmisten ulottuvilla."

Lumisadetta pitäneet muusikot unohtivat pilvipäissään äänittää jamisessionsa, mikä huvittaa Rodgersia yhä.

Vuosia myöhemmin hän teki musiikkia myös jazzlegenda Miles Davisin kanssa. Niistäkään kerroista ei taltioitu mitään, mikä harmittaa Rodgersia enemmän.

"Hän halusi tehdä tanssimusiikkilevyn, mutta minä tein hänelle fuusiojazz-kappaleita. Hän sanoi, että mikset tuo sellaisia kuin Good Times. En uskonut, että hän oli tosissaan. Luulin, että hän vain nälvii minulle. Sitten hän kuoli, ja kuuntelin hänen viimeiseksi jääneitä äänityksiään ja tajusin, että hän tosiaan yritti tehdä omaa versiotaan Good Timesin kaltaisista biiseistä. Minua kadutti, koska jos olisin ottanut hänet vakavasti, olisimme saattaneet tehdä jotain yhtä hienoa kuin mitä teimme David Bowien kanssa Let's Dance -levyllä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat