Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juhlaviikkojen Erik Söderblom on yllätys Taideyliopiston rehtorihaussa

Kulttuuri
 
Kari Pullinen
Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom on hakenut Taideyliopiston rehtorin paikkaa.
Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom on hakenut Taideyliopiston rehtorin paikkaa. Kuva: Kari Pullinen

Helsingin juhlaviikkoja viimeistä kesää johtava Erik Söderblom tahtoo Taideyliopiston rehtoriksi.

"En kiellä. Tarpeeksi moni minulle tärkeä viitehenkilö pyysi hakemaan", Söderblom perustelee.

Aiemmin Söderblom sanoi haluavansa toimia enemmän taiteellisessa työssä Juhlaviikkojen jälkeen. Hän on kokenut teatteriohjaaja. Siksi hakemus tuli pienenä yllätyksenä.

"Sinänsä töitä on enemmän kuin tarpeeksi. Teen esimerkiksi käsikirjoitusta Lauri Maijalan ohjaamaan kolmiosaiseen tv-sarjaan aikakaudesta 1899–1906. Haluan kuitenkin myös jakaa kokemustani niin, että siitä on hyötyä taidekentälle."

Ehkä odotetummin hakijoihin kuuluvat esimerkiksi Taideyliopiston vararehtori Paula Tuovinen ja Sibelius-Akatemian dekaani Tuomas Auvinen. Hakijoita ovat lisäksi Hannu Apajalahti, Pekka Hako, Kaarlo Hildén, Petteri Ikonen, Lauri Kettunen, Teemu Kide, Satu Olkkonen, Antti Pajamo, Jari Perkiömäki, Piia Rantala-Korhonen, Leena-Maija Rossi, Lea Ryynänen-Karjalainen, Lauri Toivio, Barbara Vanderlinden ja Thomas Winther.

Hakijalista on yllättävänkin kova, kun ottaa huomioon, että hakua voidaan täydentää suorahaulla myös nyt päättyneen varsinaisen hakuajan jälkeen.

Alustavan aikataulun mukaan hallitus valitsee rehtorin loka–marraskuun aikana.

"Etsimme kokenutta johtajaa, joka luotsaa viisivuotiskaudellaan Taideyliopiston merkittäväksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi", hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue luonnehtii Taideyliopiston tiedotteessa.

Rehtorin paikka avautui kesäkuussa, kun Tiina Rosenberg sopi hallituksen kanssa jättävänsä tehtävän välittömästi vain kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat