Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häätö Helsingistä olisi Flow-festivaalin tuho

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen uutistuottaja.

Suvilahden horisonttiin piirtyvät nostokurjet näyttävät tulevan vuosi vuodelta lähemmäs. Samalla ne muistuttavat, kuinka helsinkiläisten festivaalien elintila käy entistä pienemmäksi.

Weekend Festival järjestettiin viikko sitten viereisessä Kyläsaaressa, joka rakennetaan pian täyteen. Myös osa Suvilahden festivaalialueesta poistuu käytöstä, kun Kalasataman asuin- ja toimistoalue jatkaa laajenemistaan. Alle on jäämässä kenttä, jossa on nyt Flow-festivaalin toiseksi suurin lava, sininen teltta.

Osaltaan elintilaa ovat kaventaneet myös meluongelmat, joista on viime viikkoina puhuttu paljon.

Weekend Festival joutui taipumaan entistä aikaisempaan lopetusaikaan, minkä vuoksi festivaali uhkasi jo muuttaa pois Helsingistä. Se olisi tappio helsinkiläisnuorisolle, jolle tapahtumasta on muodostunut kesän kohokohta.

Flow'lla tällaista vaihtoehtoa ei edes ole. Häätö Helsingistä olisi festivaalin tuho. Tapahtuma on leimallisesti urbaani, ja vanha teollisuusalue tarjoaa optimaaliset puitteet Suomen visuaalisesti näyttävimmälle festivaalille.

Suvilahti myös taipuu moneen: tilaa on suurelle päälavalle, ja rakennuksista löytyy intiimejä klubitiloja.

Pelkkä ajatus Flow'n siirtämisestä metsän keskelle on kuolleena syntynyt.

Tämä on syytä pitää mielessä kaupunkisuunnittelussa, sillä ilman festivaaleja Helsingin kesä olisi paljon köyhempi. Toivottavasti Suvilahdelle avautuu uutta elintilaa viereisen voimalan alueelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat