Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Kuusisto taiteelliseksi johtajaksi Australiaan

Kulttuuri
 

Viulisti Pekka Kuusisto on suostunut Australian Chamber Orchestra Collectiven taiteelliseksi johtajaksi. Kyseessä on maineikkaan kamariorkesterin kyljessä koulutusprojektina aloittanut entinen Australian Chamber Orchestra 2.

"Se profiloituu uudelleen. Ennen se oli koulutusorkesteri nuorille. Nyt sen on tarkoitus tehdä toisenlaista ohjelmistoa ja jopa kilpailla Australian Chamber Orchestran kanssa, mutta mukana on toki myös koulutuksellisuutta", Kuusisto kertoo puhelinhaastattelussa.

Kolmivuotinen pesti alkaa helmikuun 2016 harjoittelu- ja kiertueperiodilla.

Kuusisto suostui viime vuonna myös hyvämaineisen St. Paul Chamber Orchestran taiteelliseksi partneriksi Yhdysvaltoihin.

Keräätkö lentopisteitä, vai miksi jaottelet työsi aivan eri puolille maailmaa?

"Orkesterit ovat korkeatasoisia, niissä on paljon frendejä ja liidaan mielelläni kamariorkestereita ilman erillistä kapellimestaria. Viikkomäärät ovat maltillisia. Australia vie 5–6 viikkoa vuodessa, muutaman viikon kerrallaan, koska projektit kiertävät esimerkiksi ympäri Australiaa. "

Kuusisto on malttanut pysyä viime kuukaudet aloillaan, koska hän säveltää musiikin ja soittaa Kristian Smedsin Tabu-ohjauksen esityksissä Kansallisteatterissa.

"Teen perinteisiä konserttojen solistikeikkojakin, mutta tämä on jotain muuta: harjoittelemme esityksiä täyspäiväisesti 2,5 kuukautta. Harjoitteluorientoituneena ihmisenä tämä voi muuttaa paljonkin sitä, mitä haluan elämälläni tehdä", Kuusisto pohtii.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat