Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Flow-festivaali jatkaa kaavoituksen varjossa

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä HS
Viime viikonloppuna Suvilahdessa järjestetty Flow Festival houkutteli paikalle noin 70 000 kävijää.
Viime viikonloppuna Suvilahdessa järjestetty Flow Festival houkutteli paikalle noin 70 000 kävijää. Kuva: Katarina Sällylä HS

Suvilahden vanhalla kaasulaitosalueella Sörnäisissä järjestettävä kaupunkifestivaali Flow keräsi jälleen viime viikonloppuna ennätysyleisön, 70 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Flow'sta on tullut viime vuosina paitsi musiikillisesti, myös sosiaalisesti tärkeä, nuoria kaupunkilaisia yhteen keräävä tapahtuma, jonne tullaan tapaamaan tuttuja ja nauttimaan tunnelmasta.

Flow'n tulevaisuuden yllä on kuitenkin varjoja. Suurin niistä on Kalasataman alueelle rakennettava asuin- ja toimistorakennusten keskittymä, joka lohkaisisi osan siitä alueesta, jolle Flow nykyään levittäytyy.

Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kertoo, että ensimmäinen iso muutos, joka festivaalin aluesuunnittelussa täytyy ottaa huomioon, on Kalasatamaan rakennettava läpikulkutie, joka vedetään Flow'n nykyisen porttialueen kautta. Sitä aletaan rakentaa jo mahdollisesti ensi kesänä.

"Tie on jo päätetty. Se tulee, mutta sen kanssa me pystymme jatkamaan festivaalia samoilla alueilla kuin nyt. Muutenhan Flow'n aluetta koskevia kaavoja ei ole lopullisesti hyväksytty", Kallio sanoo.

"Niistä on jatkossa keskusteltava kaupunkisuunnitteluviraston, kaupunginhallituksen ja apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen kanssa. Mutta kaksi seuraavaa vuotta pitäisi vielä mennä ennallaan."

Konserttien ja festivaalien melurajoituksista on keskusteltu taas tänä kesänä. Muun muassa Kyläsaaressa järjestetty Weekend-festivaali poiki noin 200 valitusta, vaikka siellä musiikin soitto lopetettiin jo klo 23.

Flow-festivaali on saanut jatkaa yhteen ja sisätiloissa puoli kahteen.

"Me olemme onnistuneet meluntorjunnassa hyvin", Kallio kertoo. "Olemme pysyneet desibelirajoissa, ja Suvilahti on siitäkin hyvä paikka, että sen vanhat teollisuusrakennukset vaimentavat melua. Lisäksi olemme viime vuodesta lähtien rakentaneet Kalasataman suuntaan merikonteista äänivallin, joka on myös toiminut hyvin. Aiempina vuosina valituksia on tullut vain vähän, ja tänäkään vuonna emme ole saaneet yhtään meluvalitusta suoraan meille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat