Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halvat hinnat ovat ongelma pienille kustantamoille

Kulttuuri
 

Kirjojen vapaaseen hinnoitteluun siirryttiin Suomessa vuonna 1971. Monissa maissa, kuten Saksassa, Norjassa ja Ranskassa kirjalla on edelleen kustantajan määräämä kiinteä hinta. Kirja-alan ammattilaiset puhuvat usein kiinteiden hintojen puolesta. Catherine Blache ranskalaisesta kustannusalan järjestö Syndicate National de L'Editionista esitti tänä vuonna International Publishers Associationin verkkosivuilla, että aito kilpailu edellyttää määrähintoja.

Kun britit luopuivat määrähintajärjestelmästä 1990-luvun lopulla, pienten riippumattomien kirjakauppojen määrä alkoi vähentyä ja markettien osuus kasvoi.

Toimituspäällikkö Johanna Laitinen Schildts & Söderströmiltä toteaa, että markettivalikoimiin päätyvät useimmiten isojen kustantamojen kirjat. Pienelle kustantamolle marketteja tärkeämpiä ovat kivijalkakirjakaupat ja verkko.

Kirjojen lisääntynyt myynti marketeissa ei Laitisen mukaan itsessään ole uhka, paitsi jos se selkeästi syö kirjakauppamyyntiä. Silloin vaarana on valikoiman kapeneminen.

Ongelma liittyy myös ajatukseen siitä, että kirjan hintaa pitää voida alentaa mahdollisimman nopeasti.

"Kirjalla pitää olla tarpeeksi hintaa, jotta kustannukset saadaan katettua. Kirjailijankin pitää pärjätä", Laitinen sanoo. "Toivon määrähintajärjestelmästä perusteellista keskustelua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat