Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marimekko ensi kertaa Pariisin muotiviikolle

Teurnellin mallisto on tribuutti "ikonisille, uraauurtaville naisille"

Kulttuuri
 
Marimekko
Marimekko esittäytyi keväällä Tokion muotiviikolla. Syksyllä suunnataan Pariisiin.
Marimekko esittäytyi keväällä Tokion muotiviikolla. Syksyllä suunnataan Pariisiin. Kuva: Marimekko

Marimekko osallistuu ensi kertaa Pariisin muotiviikolle. Muotiviikko on syys–lokakuun vaihteessa, ja siellä esitellään ensi vuoden mallistoja.

"Kevät/kesä 2016 on ensimmäinen uuden luovan johtajamme Anna Teurnellin kokonaan luotsaama mallisto, ja Pariisin presentaatiolla lähdemme tukemaan kansainvälistä kasvutarinaamme", toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko kertoo.

"Uusi mallisto on tribuutti Marimekon ikonisille, uraauurtaville naisille; Armille ( Ratia ), Vuokolle ( Nurmesniemi ), Maijalle ( Isola ) ja kaikille Marimekko-naisille, jotka ovat vuosikymmenien ajan rakastaneet Marimekkoa ja pukeutuneet vaatteisiimme."

Marimekko ei vielä paljasta kuvia Pariisiin menevästä mallistosta.

Marimekko panosti vuonna 2012 ensimmäistä kertaa New Yorkin muotiviikoille. Kymmenen minuutin näytös maksoi "kuusinumeroisen summan" eli yli 100 000 euroa. Keväällä esittäydyttiin Tokiossa.

"Muotiviikot ovat työkalu, jolla brändit kertovat tulevan mallistonsa tarinan, ja Pariisi on muotiviikoista ehkä tärkein. Todella tärkeitä ovat myös New York, Lontoo ja Milano. Olemme rakentaneet jo useamman vuoden brändiä ja tunnettuutta muotiviikoilla, ja nyt on Pariisin aika."

Yritykset vuokraavat tilat ja suunnittelevat näytöksensä muotiviikoille itsenäisesti.

Sen jälkeen tiedot lähetetään federaatiolle nimeltä Fédération Française de la Couture, du Prêt-à-Porter des Couturiers et des Créateurs de Mode, joka valitsee osan yrittäjistä muotiviikon kalenterilistoihinsa.

"Listaus tulee aina vasta vähän ennen muotiviikkoa. Joidenkin mielestä listaus ei ole oleellista, joidenkin mielestä se on. Esimerkiksi New Yorkissa olimme kalenterissa", Alahuhta-Kasko taustoittaa.

Alahuhta-Kasko kertoo, että Marimekko esittäytyy Pariisissa "keskeisellä paikalla", josta kerrotaan myöhemmin.

"Oleellista on muotiviikon tuoma mahdollisuus esittäytyä kaupungissa silloin oleville ostajille, lehdistölle ja muotialan mielipidevaikuttajille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat