Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo Ciné esittää noin sata uutta elokuvaa – HS esittelee parhaat leffat

Järjestyksessään 26. Espoo Ciné levittäytyy kymmeneksi päiväksi Kino Tapiolaan, Espoon Kulttuurikeskukseen, Finnkino Selloon Leppävaarassa sekä Kannusaliin Espoon keskuksessa. HS valitsi festivaalin tarjonnasta parhaat päältä.

Kulttuuri
 
45 Years Film Ltd
Tom Courtenay ja Charlotte Rampling ovat 45 vuotta -elokuvan vanha aviopari.
Tom Courtenay ja Charlotte Rampling ovat 45 vuotta -elokuvan vanha aviopari.

Andrew Haigh: 45 vuotta
Olisiko Espoo Cinén avajaiselokuva koko festivaalin paras teos? Se on hyvin mahdollista, sillä Looking-televisiosarjasta tunnetun brittiohjaajan Andrew Haighin tarkkanäköinen ja hienovireinen elokuva pitkän avioliiton äkillisestä karikosta on tavattoman hienosti toteutettu ja näytelty.

1960-luvulla läpimurtonsa tehneet veteraaninäyttelijät Charlotte Rampling ja Tom Courtenay esittävät 45-vuotishääpäiväänsä valmistautuvaa pariskuntaa, jonka onni alkaa säröillä yli 50 vuotta sitten sattuneen onnettomuuden vuoksi.

 

Twentieth Century Fox
Matthias Schoenaerts ja Carey Mulligan elokuvassa Kaukana maailman menosta.
Matthias Schoenaerts ja Carey Mulligan elokuvassa Kaukana maailman menosta.

Thomas Vinterberg: Kaukana maailman menosta
Hienojen Submarino- ja Jahti-elokuvien tanskalainen ohjaaja Thomas Vinterberg sukeltaa uutuudessaan kirjailija Thomas Hardyn maisemiin 1870-luvun Englannin maaseudulle.

Tuloksena on elokuva, joka ei ole Submarinon ja Jahdin tasoa, mutta joka kannattaa katsoa pelkästään Carey Mulliganin hienon roolityön vuoksi. Hän esittää setänsä suuren maatilan perivää itsenäistä nuorta naista, joka joutuu kolmen hyvin erilaisen miehen piirittämäksi.

Viktoriaanisen ajan sukupuoliroolit ja moraalikäsitykset vaikuttavat tyylikkäänä historiallisena saippuaoopperana avautuvan tarinan taustalla.

 

Origin Pictures
Helen Mirren kannattelee Kultainen nainen -elokuvaa.
Helen Mirren kannattelee Kultainen nainen -elokuvaa.

Simon Curtis:Kultainen nainen
Brittiohjaaja Simon Curtis (My Week with Marilyn) kertoo tositarinan naisesta, joka kävi pitkän oikeustaistelun saadakseen perheelleen kuuluneet, natsien aikoinaan ryöstämät taideaarteet takaisin.

Elokuva voisi olla hieman kuivakka ilman Helen Mirrenin juuri oikeat sävyt tavoittavaa pääosasuoritusta ikääntyvänä, historian kauhuja todistaneena naisena, jonka arvokkuus ei horju.

 

Lumière & CO
Francesco Scianna (oik.) esittää Latin Lover -elokuvan filmitähteä.
Francesco Scianna (oik.) esittää Latin Lover -elokuvan filmitähteä.

Cristina Comencini:Latin Lover
Italialaisen filmitähden Saverio Crispon ex-vaimot ja viisi (ehkä kuusi?) tytärtä kokoontuu yhteen Saverion kuoleman 10-vuotispäivänä.

Keskinäiset kaunat nousevat koomisesti pintaan vahvasti naisvetoisessa, italialaisen populaarielokuvan kulta-ajalle ja machokulttuurille lempeästi piruilevassa komediassa, jonka on ohjannut veteraaniohjaaja Luigi Comencinin Cristina-tytär.

Latin Lover jäi viime vuonna kuolleen, 1960–70-lukujen italialaistähden Virna Lisin viimeiseksi elokuvaksi. Saverion tyttäristä nuorinta, Ruotsissa syntynyttä Solveigia esittää Pihla Viitala.

 

Eitan Rikliss
Tawfeek Barhom ja Daniel Kitsis Dancing Arabsin rakastavaisina.
Tawfeek Barhom ja Daniel Kitsis Dancing Arabsin rakastavaisina.

Eran Riklis: Dancing Arabs
Lahjakas palestiinalaispoika Eyad pääsee huippulukioon Jerusalemiin, saa juutalaisen ystävän ja rakastuu juutalaistyttöön. Mutta jos olet palestiinalainen arabi Israelissa, et ole mitään, väittää Eran Riklisin tasapainoinen israelilaiselokuva.

Riklis käsittelee Israelin sisäisiä ristiriitoja kiihkoilematta, mutta ajaa silti sanomansa läpi kitkerästi: menestyäkseen vihamielisessä ympäristössä palestiinalaisnuorukaisen on vaihdettava identiteettinsä, tavallaan kadotettava itsensä.

 

Thorsson Productions
Sigurdur Sigurjónsson ja Sigrún Edda Björnsdóttir näyttelevät pariskuntaa The Grandadissa.
Sigurdur Sigurjónsson ja Sigrún Edda Björnsdóttir näyttelevät pariskuntaa The Grandadissa.

Bjarni Haukur Thórsson: The Grandad
Gudjon on eläkeikää lähestyvä mies, joka ei osaa suhtautua omaan ikääntymiseensä. Niinpä hän sotkee koko elämänsä yrittäessään luoda sitä uudestaan.

Bjarni Haukur Thórssonin lämpimän humoristinen elokuva harhailee hieman etenkin alkupuolellaan, mutta löytää lopulta kurssinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat