Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Surrealismilla maustettua lähihistoriaa

Kulttuuri
 
Riikka Pulkkinen
Riikka Pulkkinen
Sarjassa tavataan Helsingin juhlaviikkojen kiinnostavia hahmoja.

 

Kuka? Riikka Pulkkinen on 35-vuotias kirjailija, joka on kolmen romaanin jälkeen kirjoittanut ensimmäisen oopperatekstinsä. Wunderbar-pienoisooppera sijoittuu vuoteen 1989. Se punoo yhteen kaksoissisaren menetyksen synnyttämän perhetragedian ja Berliinin muurin murtumisen. Teos perustuu Pulkkisen ja oopperan ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen saman nimiseen radiokuunnelmaan. Pulkkinen luonnehtii itseään kevyen sarjan oopperaharrastajaksi, joten Iivanainen vastaa myös oopperan libretosta. Sävellys on puolestaan Lotta Wennäkosken käsialaa. Juhlaviikoilla oopperaa esitetään kolmena iltana Ateneum-salissa.

Miksi kannattaa innostua: Mikro- ja makrohistorian yhdistyminen auttaa ymmärtämään monia asioita: ihmisyyttä, menetystä, historiaa, nykyisyyttä – ehkä tulevaisuuttakin. Ooppera lisää keittoon omat surrealistiset mausteensa, mikä puolestaan kyseenalaistaa totutun historian kerronnan keinoja. Mikä on totuus ja kuka sen määrittää?

Erityistä: Ooppera perustuu kuunnelmaan, ja Riikka Pulkkinen kirjoittaa parhaillaan oopperaan perustuvaa romaania. Tosifanilla on mahdollisuus kerätä koko sarja!

Missä: Ateneum (Kaivokatu 2) 26.–27. 8 klo 18 ja 29. 8. klo 15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat