Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Modern Sky -festivaali tuo aasialaistähtiä Helsinkiin – HS esittelee viisi lauantain ohjelmiston kaukaisinta vierasta

Kansainvälisen festivaalitulokkaan tähdet tulevat Aasiasta

Kulttuuri
 
Neon Bunny
Neon Bunny

Ja sitten jotain ihan muuta.

Helsingin juhlaviikkojen kyljessä järjestetään tänä viikonloppuna uusi Modern Sky -festivaali, joka on uutta myös tarjonnaltaan. Luvassa ei ole nyt maailmantähtiä, kotimaisia yleisömagneetteja tai pitkän linjan legendoja, vaan musiikillinen tutkimusretki tuntemattomaan.

Kansainvälinen festivaalikonsepti kääntää katseensa itään, sillä pääesiintyjät tulevat niin Kiinasta, Japanista, Etelä-Koreasta kuin Thaimaasta. Suomalaisyleisölle esiintyjät ovat suurella varmuudella outoja, mutta eksoottisten nimien takaa paljastuu paljon tuttua tarttumapintaa. Länsimainen rock, pop ja elektro ovat rakennuspuina myös Modern Skyn itäisille tähdille, mutta nyt hieman erilaisesta kulmasta toteutettuna.

Esittelemme viisi kaukaisinta vierasta lauantain ohjelmistosta:

Neon Bunny (Etelä-Korea).
Telakka Stage klo 16.
Lähes teollisen K-popin rinnalle Etelä-Koreassa rakennetaan vaihtoehtoisempaa K-indietä, jonka suuria tähtiä on Neon Bunny eli laulajatar Kim Yu-Jin. Hänen musiikissaan on pohjalla moderni elektroninen tanssipop, jolle tuo vastapainoa Kimin haaveileva laulutyyli.
Suosituin kappale Spotifyssa: Oh My Prince.

White Shoes and the Couples Company (Indonesia).
Modern Sky Stage klo 17.
Länsimainen popmusiikki nautti suosiota Aasiassa jo 1960-luvulla ja innoitti omaperäisiä jäljittelijöitä. Tätä takavuosikymmenien eksoottista musiikillista fuusiota toisintaa jakartalainen kuusikko.
Suosituin kappale Spotifyssa: Senandung Maaf.

Noah (Japani).
Garage Stage klo 17.20.
Tämäpä erikoista: japanilaisen tuottaja-laulajan Noahin ensilevyn nimi on Sivutie. Siis ihan selkeällä suomella! Sehän sopii, sillä myös musiikillisesti Noah sukeltaa sivuteille, leijuvan triphopin ja ambientin viitoittamana.
Suosituin kappale Spotifyssa: Doll.

Re-TROS (Kiina).
Modern Sky Stage klo 19.
Re-TROSin kotipaikkaa Pekingiä voi olla vaikea päätellä musiikin perusteella, sillä yhtye soittaa kulmikasta ja tummanpuhuvaa jälkipunkia niin Joy Divisionin kuin Interpolin jalanjäljissä. Tyyli on sisäistetty niin hyvin, että jopa 1980-luvun mustahuulet voisivat lämmetä yhtyeen aikamatkalle.
Suosituin kappale Spotifyssa: A Death-Bed Song.

Tzusing (Malesia).
Nosturi Stage klo 0.30.
Elektronisen musiikin ankarampaa laitaa edustaja malesialaisartisti, joka rakentaa sykkivien biittien päälle metallisesti kalskahtavan, lähes industriaalin äänimaiseman.
Suosituin kappale Spotifyssa: 4 Floors of Whores.

Modern Sky -festivaali Helsingin Telakkarannassa (Telakkakatu 8) tänään klo 14 alkaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat