Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Lagercrantz Turun kirjamessujen vieraaksi

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Turun kirjamessuille on tulossa teemamaa Ruotsista useita kirjailijoita, muiden muassa Millennium-jatko-osan kirjoittanut David Lagercrantz sekä dekkaristit Liza Marklund ja Håkan Nesser. Tulossa ovat myös Lena Andersson , Stefan Ahnhem, Kerstin Ekman, Sara B. Elfgren, Mats Strandberg, Horace Engdahl, Lin Hallberg, Anna Lihammer, Herman Lindqvist, Kristina Ohlsson, Linda Olsson, Johan Theorin ja Bea Uusma. Messuille saapuu myös useita kirjallisuusmaailman vaikuttajia kuten kustantaja Eva Bonnier Ruotsista sekä Frankfurtin kirjamessujen johtaja Juergen Boos Saksasta.

Messuilla on noin 700 esiintyjää. Mukana ovat muiden muassa uutuusteoksensa messujen alla julkaiseva Sofi Oksanen, Katja Kettu, Kari Hotakainen, Matti Rönkä, Jukka Paarma, Kaari Utrio, Siri Kolu sekä islantilainen sarjakuvataiteilija Hugleikur Dagsson.

Messuilla esiintyvät myös oopperalaulaja Waltteri Torikka, muistelmansa julkaiseva laulaja Marion Rung ja muusikko Jukka Kuoppamäki.

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Turun kirjamessut lahjoittaa sunnuntaina 4. lokakuuta kaikille messukävijöille Volter Kilven klassikkoteoksen Alastalon salissa. Lahjoituksella huomioidaan messujen Kustavi-teemaa, 125-vuotiasta Otavaa, 25-vuotiaita kirjamessuja sekä meneillään olevaa Kirjan vuotta 2015.

Kirjailijakohtaamisissa Sofi Oksanen ja Laila Hirvisaari tapaavat keskustelupöydän ääressä. Jörn Donner ja ruotsalainen Herman Lindqvist virittävät Suomi-Ruotsi -kulttuurikeskustelun. Heidän jälkeensä lavalle tulevat ruotsalaiset kirjailija Kerstin Ekman ja kustantaja Eva Bonnier yhdessä Leena Majander-Reenpään kanssa keskustelemaan kirjallisuudesta ja kansainvälisestä kulttuurivaihdosta.

Turun kirjamessut järjestetään 2.–4. lokakuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat