Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Everest-elokuva avaa Venetsian festivaalit

Kulttuuri
 

Maailman vanhin elokuvafestivaali Italian Venetsiassa alkaa tänään keskiviikkona.

Avajaiselokuvana nähdään kiipeilyelokuva Everest, jonka on ohjannut islantilaissyntyinen Baltasar Kormkur. Tositapahtumien inspiroima 3d-elokuva kertoo vuorikiipeilijöistä, jotka ovat valloittamassa maailman korkeinta vuorta kun myrsky yllättää. Yksitoista kiipeilijää kuolee.

Tarinan pohjana ovat tapahtumat Mount Everestin rinteillä toukokuussa 1996, jolloin pelastustöihin osallistui myös Veikka Gustafsson. Yksi kuolleista oli kiipeilyä Everestillä Gustafssonille opettanut Rob Hall.

Elokuvaa on tuotantoyhtiön tiedotteen mukaan kuvattu myös Mount Everestin juurella. Näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Jason Clarke, Robin Wright, Sam Worthington, Keira Knightley ja Jake Gyllenhaal.

Everest tulee Suomessa teatteriensi-iltaan syyskuun lopulla.

Venetsian festivaalilla tärkeimmät elokuvat on koottu kilpasarjaan. Sen odotettuihin töihin kuuluu muun muassa transsukupuolisuutta käsittelevä Tom Hooperin The Danish Girl, jossa pääosissa näyttelevät Eddie Redmayne ja Alicia Vikander.

Kilpailussa esitetään lisäksi muun muassa Laurie Andersonin esseemäinen Heart of a Dog sekä Cary Fukunagan Beasts of No Nation. Fukunaga on aiemmin ohjannut True Detective -sarjan ylistetyn ensimmäisen kauden. Beasts of No Nation kertoo afrikkalaisista lapsisotilaista, ja sen keskeisessä roolissa näyttelee Idris Elba.

Lisäksi kilpasarjan parinkymmenen elokuvan joukossa on venäläisen elokuvan raskassarjalaisen, Aleksandr Sokurovin uusi elokuva Francofonia.

Venetsian elokuvajuhlat järjestetään nyt 72:nnen kerran.

Kilpasarjan voittajalle myönnetään tapahtumassa arvostettu Kultainen leijona -tunnustus. Viime vuonna palkinnon voitti Ruotsin Roy Andersson elokuvallaan Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat