Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päätoimittajat: Verkon keskustelukulttuuri kaipaa muutosta

Kulttuuri
 

HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, MTV:n päätoimittaja Anu Kuistiala ja Perussuomalaisen päätoimittaja Matias Turkkila keskustelivat HSTV:n suorassa lähetyksessä keskiviikkona käsistä riistäytyneestä verkkokeskustelusta, joka on johtanut uutisten kommenttiosioiden rajoituksiin useissa medioissa.

Helsingin Sanomien Nyt.fi-sivuston verkkokommentointi suljettiin tiistaina kahdeksi viikoksi. Myös MTV on kertonut sulkevansa kommentoinnin pakolaiskriisiin liittyvissä uutisissa MTV.fi-sivustolla, ja Iltalehti ilmoitti, ettei se salli lukijoiden kommentteja muun muassa seksuaalirikoksia ja maahanmuuttoa käsitteleviin uutisiin.

Syy on uutisten kommenttiosioissa yleistynyt haukkuminen, perättömien tietojen levittäminen ja uhkailu.

Päätoimittajat ovat yhtä mieltä siitä, että verkkokeskustelujen ilmapiiri on muuttunut, ja huuteluksi polarisoitunut keskustelu on harvoin rakentavaa.

Syitä muun muassa maahanmuuttoaiheisten verkkokeskustelujen kärjistymiseen päätoimittajat löysivät Suomen vaikeasta taloustilanteesta yhdistettynä Euroopan pakolaiskriisiin. Solvauksia ja uhkauksia esitetään kuitenkin myös niin formulakisoista, ravitsemuksesta kuin kaupunkisuunnittelustakin kertovien artikkelien yhteydessä.

Niin HS kuin MTV:kin etsivät parhaillaan ratkaisua verkkokommentoinnin ja -moderoinnin ongelmiin.

Ongelmista huolimatta päätoimittajat korostavat verkkokeskustelun merkitystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat