Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäitkö ilman lippua Oopperan kummitukseen – toimi näin, sanoo kapellimestari

Kulttuuri
 
Outi Pyhäranta / HS
Nick Davies johtaa Oopperan kummitusta Kansallisoopperassa.
Nick Davies johtaa Oopperan kummitusta Kansallisoopperassa. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Andrew Lloyd Webberin Phantom of the Opera -musikaalin kapellimestarilla Nick Daviesilla on ohje niille, jotka jäivät ilman lippua esityksiin Kansallisoopperassa. Oopperan kummituksen kaikki syksyn ja kevään esitykset on jo loppuunmyyty, joskin peruutuspaikkoja voi yhä kysyä.

"Kansallisoopperassa pyörii syksyllä myös Giacomo Puccinin Tosca! Se sopii oopperan ensikertalaisille, jotka etsivät tarpeeksi kompaktia, vetävää ja melodista teosta. Minuun Tosca teki 12-vuotiaana valtavan vaikutuksen."

Puccinin Toscan sujuva vanha ohjaus palaa Kansallisoopperaan jälleen 11. syyskuuta.

Lloyd Webberin musikaalia on kutsuttu vesitetyksi ja sokeroiduksi Pucciniksi. Lloyd Webber ajatteli ensin koostaa teoksen oikeiden oopperoiden katkelmista, ja mukaan livahti plagiaatiksikin katsottu kohta Lännen tytön aariasta Quello che tacete.

"On kummitus kuitenkin kiinnostavampaa johdettavaa kuin monet West Endin musikaalit. Olen tehnyt kummitusta sielläkin", Davies muistelee.

"Tarina on erittäin kompakti ja toimiva. Lloyd Webber ujutti juoneen myös kolme tarkoituksellista oopperapastissia, kun kummitustalon oopperaseurue tekee ranskalaista grand operaa, italialaista koomista oopperaa ja lopulta kummituksen itsensä säveltämää oopperaa."

Daviesin mielestä Lloyd Webberin omat melodiat jäävät aina soimaan päähän ja kulkevat sitä kautta sydämiin.

"Esittäjät sanovat, että nämä melodiat pyörivät päässä korvamatoina vielä nukkumaan käydessäkin."

Musikaalivastaisuutta Davies ei ole Kansallisoopperassa kokenut. Ei ihme: moni oopperan huippumuusikko ja -laulaja on esittänyt kevyttäkin musiikkia.

"Työ eroaa lähinnä siinä, että kaikki vahvistetaan, koska se kuuluu musikaaligenreen ja koska säveltäjä edellyttää mukaan tiettyjä efektejä ja nauhoitettuja osuuksia."

Vanhentunut tieto kevään myynnistä päivitetty 6. syyskuuta klo 17.35: Myös Oopperan kummituksen kaikki kevään näytökset on nyt myyty loppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat