Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraa ainakin näitä

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Mitä koukkia venäläisen kirjallisuuden mittavasta tarjonnasta? Mitä haastatteluja ei kannata missata? HS poimi kuusi kirjailijaa, joita kannattaa seurata Helsingin kirjamessuilla lokakuussa.

1. Ildar Abuzjarov. Uuden sukupolven ehkä tunnetuin kirjailija, joka on noussut erityisesti nuorempien lukijoiden suosikiksi. Puškin-palkinnon saanut kirjailija Nižni Novgorodista.

2. Boris Akunin. Georgiassa syntynyt kirjailija tunnetaan parhaiten dekkareistaan, joiden päähenkilö on Erast Petrovitš Fandorin. Kirjailija on tunnettu Japani-ekspertti.

3. Viktor Jerofejev. Ikuinen vastaan haraaja. Huonon maun taituri, joka on joutunut vaikeuksiin niin Brežnevin ajan Neuvostoliitossa kuin Putinin Venäjälläkin. Hänet on kertaalleen erotettu Venäjän kirjailijaliitosta.

4. Mihail Šiškin. Harvakseltaan julkaiseva kirjailija kuuluu kiistatta Venäjän nykykirjallisuuden terävimpään kärkeen. Hänet tunnetaan hyvin sekä Venäjällä että maan rajojen ulkopuolella. Moskovassa syntyneen kirjailijan suhde Venäjään on ongelmallinen. Hänen HS:ssa toukokuussa 2015 julkaistu Voitonpäivän esseensä nousi verkkohitiksi.

5. Ljudmila Ulitskaja. Arvostettu kirjailija julkaisi noin vuosi sitten Der Spiegelissä esseen, jossa hän kertoi häpeävänsä maataan ja sen johtajia, jotka ovat ajaneet maailman uuden suursodan partaalle.

6. Sofi Oksanen. Mukana monessa Venäjää käsittelevässä keskustelussa. Miten suosittu kirjailija onnistuu hämmentämään soppaa? Oksanen on tunnetusti kriittinen Venäjää ja Neuvostoliittoa kohtaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat