Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ai Weiwei Helsinkiin näyttelyn avajaisiin

Kulttuuri
 

Berliini. Kiinalainen taiteilija ja toisinajattelija Ai Weiwei, 57, tulee Suomeen käymään syyskuun lopulla, kun hänen näyttelynsä avataan Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa.

"Tulen kahdeksi päiväksi. Teen suomalaiset mielelläni onnellisiksi", Ai Weiwei sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa torstaiaamuna Berliinissä.

Ai Weiwein näyttely aukeaa yleisölle 25. syyskuuta.

Sen teemana on puu. Näyttelyssä nähdään töitä, joita ei ole aiemmin ollut missään esillä.

"En halunnut läpileikkausta töistäni, on kiinnostavampaa keskittyä yhteen teemaan ja mennä siinä syvemmälle. Maailma on nyt rikkonainen ja pirstaloitunut. Kokonainen ei ole nykyaikaista", Ai Weiwei sanoi Berliinin-ateljeessaan.

Hänen mukaansa puu aiheena sopii Suomeen, jossa osataan käsitellä puuta. Lisäksi Suomi on maa, jossa puuvarat ovat rikkaat.

Ai Weiwei on ollut runsaan kuukauden verran Saksassa saatuaan Kiinan viranomaisilta passinsa takaisin heinäkuun lopussa. Saksassa hän on päässyt jatkamaan elämäänsä kumppaninsa Wang Fenin ja poikansa Ai Laon kanssa.

"Kiinassa elämä oli kuin painekattilassa, vaikka viime vuoden aikana se alkoi jostakin syystä helpottaa. Saksaan tultuani koko tuo paine on poissa", Ai Weiwei sanoi.

Hän huomauttaa kuitenkin, ettei tiedä kuinka vapaa mies hän on. "Olosuhteeni Kiinassa ovat yhä hyvin epäselvät", hän lisäsi.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat