Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japanilaisen pilkkukuningattaren näyttely tulee Helsinkiin 2016

Yayoi Kusamaa on tituleerattu naispuoliseksi Andy Warholiksi

Kulttuuri
 
Mike Segar Reuters
Yayoi Kusama peili-installaationsa edessä New Yorkissa marraskuussa 2013. Teos oli esillä David Zwirnerin galleriassa.
Yayoi Kusama peili-installaationsa edessä New Yorkissa marraskuussa 2013. Teos oli esillä David Zwirnerin galleriassa. Kuva: Mike Segar Reuters

Japanilaistaiteilija Yayoi Kusaman, 86, näyttely tulee ensi vuonna Suomeen. Naispuoliseksi Andy Warholiksikin tituleerattu Kusama tunnetaan parhaiten valtavista pilkullisista installaatioista ja veistoksistaan.

Taiteilijan tuotanto kattaa kuusi vuosikymmentä ja ulottuu muun muassa taiteeseen, muotiin ja performanssiin.

Takautuva näyttely esittelee tuotteliaan Kusaman taidetta varhaisista akvarelleista ja pastellitöistä 1960-luvun maalauksiin ja veistoksiin, elokuviin, psykedeelisiin filmeihin sekä poliittisiin happeningeihin. Esillä on myös Kusaman uudempia teoksia sekä tuore, näyttelyä varten tehty maalaussarja. Suomessa ei ole aiemmin nähty yhtä mittavaa taiteilijan näyttelyä.

"Kusama on yksi maailman merkittävimmistä naistaiteilijoista", sanoo johtaja Maija Tanninen-Mattila Helsingin taidemuseosta. "Helsingin taidemuseo on aiemminkin esitellyt Ana Mendietan, Louise Bourgeois'n ja Yoko Onon kaltaisia nimekkäitä naistaiteilijoita, ja Kusama sopii hyvin tähän joukkoon."

Installaatioiden kokoa pystytään Tennispalatsin uusissa tiloissa kasvattamaan. Uudistettu Helsingin taidemuseo HAM avaa ovensa yleisölle 25. syyskuuta.

Kusaman näyttely avautuu Helsingin taidemuseossa 7. lokakuuta 2016

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat