Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupungin taidemuseoon on avajaispäivänä vapaa pääsy

Museo avautuu HAM-nimisenä 25. syyskuuta

Kulttuuri
 


Tällä viikolla Helsingin kaupungin taidemuseon tiloissa Tennispalatsissa ovat huhkineet puusepät ja sähkömiehet, mutta 25. syyskuuta puitteiden pitäisi olla kunnossa ja näyttelyiden ripustettuna. Silloin päättyy yli vuoden kestänyt ja 3,6 miljoonaa euroa maksanut remontti.

Remontin aikana Tennispalatsia ovat myllänneet niin museo, Finnkino kuin ravintoloitsijatkin, kertoo museon markkinointipäällikkö Saara Suojoki.

Kulkua rakennuksen eri osiin on selkeytetty poistamalla yhdet portaat ja siirtämällä liukuportaita niin, että niillä pääsee suoraan toisessa kerroksessa sijaitsevalle museolle.

Portaiden ohella museokävijälle näkyvämpiä uudistuksia ovat museokaupan siirtyminen museon ulkopuolelle Tennispalatsin toiseen kerrokseen.

Museo on myös ottanut käyttöönsä Eteläisen Rautatiekadun ja Jaakonkadun kulmassa sijaitsevan tilan, jossa toimi aikaisemmin kebab-ravintola. HAM-kulmaksi nimetyssä tilassa on määrä järjestää tapahtumia.

Lisäksi museotiloihin on myös rakennettu hissi ja ilmanvaihtoa on parannettu niin, että taideteoksille voidaan kussakin tilassa säätää sopiva lämpötila ja ilmankosteus.

Ai Weiwein ohella HAMissa ovat esillä Taidesalonki 100 vuotta -näyttely sekä Suomea Venetsian biennaalissa tänä vuonna edustavan IC-98:n teos Jälkinäytös. Unioninkadulta Tennispalatsiin muuttanut Kluuvin galleria on nyt nimeltään HAM-galleria, ja sen avaa Reija Meriläisen näyttely. HAM-kulmassa esittäytyy Ilona Valkonen.

Museo levittäytyy myös näyttelytilojen ulkopuolelle. Viereisen kahvilan seinälle tulee teoksia museon kokoelmista, aulaan ripustetaan Kari Cavénin veistos ja vessoissa voi nauttia Tuula Lehtisen Et tiedä kuinka kaunis olet -nimisestä tilausteoksesta.

Avajaisperjantain ohjelmistosta Suojoki ei vielä suostu kertomaan – paitsi sen, että silloin museoon on kaikille vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat