Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopiston tutkijat järjestävät Turhan tiedon kurssin

Kulttuuri
 

Kiinnostaisiko kilpikonnien taksonomia? Entä huvittaisiko kuulla pureksittua faktatietoa kelttiläisestä muinaisuudesta tahi vanhoista runoista?

Näitä ja monia muita aiheita tarjoaa Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin järjestämä Turhan tiedon kurssi. Kaksi tuntia kestäviä luentoja järjestetään pian joka keskiviikko, tosin toimistotyöläisten kannalta harmillisesti keskellä päivää.

Kurssin ovat ideoineet kollegiumtutkijat Taina Riikonen ja Janne Saarikivi, jotka itsekin luennoivat kurssilla. Riikonen puhuu "aistimellisesta etnografiasta ja ihmisäänistä". Saarikiven aihe on vähintään yhtä innostava: "Runoja kielillä, joita puhuu 2 000 ihmistä."

"Se perustuu valtavaan tarpeeseen puolustaa tieteen ja tiedon paikkaa jonakin muunakin kuin hyödyn tavoittelun välineenä", Riikonen sanoo.

"Tässä on kannanotto myös innovaatioretoriikalle. Miten niin vain suoraan sovellettavat keksinnöt olisivat hyödyllisiä? Ajattelemme, että on tärkeää saavuttaa myös ymmärrystä."

"Tämä on ihanan turhaa tietoa, jolla Suomea ei voi saada nousuun. Peliteollisuus ei saa tästä mitään buustia."

Kurssin nimessä on myös ironiaa. "Meidän mielestämme tieto ei ole ollenkaan turhaa", Riikonen sanoo. "Kaikki luennothan ovat äärettömän kiinnostavia aiheita."

Turhan tiedon kurssi järjestetään keskiviikkoisin 16. 9. alkaen Helsingin yliopistossa. Ensimmäisellä luennolla Taina Riikonen ja Janne Saarikivi avaavat turhan tiedon käsitteellisiä lähtökohtia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat