Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Birn kansainvälisessä trillerissä

Elokuva saa ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla

Kulttuuri
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Laura Birn ei vielä ole nähnyt valmista elokuvaa.
Laura Birn ei vielä ole nähnyt valmista elokuvaa. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Näyttelijä Laura Birnin uudesta, Britanniassa tekemästä jännityselokuvasta on julkaistu ensimmäinen mainospätkä.

Elokuva on psykologinen trilleri nimeltään The Ones Below, ja sen ohjaaja on ensimmäistä pitkää elokuvaansa tekevä David Farr.

Birn on englanninkielisessä elokuvassa keskeisessä roolissa, ja nyt elokuvasta julkaistussa katkelmassakin hänen roolihahmonsa Theresa esiintyy näyttävästi.

The Ones Below kertoo kahdesta pariskunnasta, joista toinen muuttaa toisen alakertaan samaan taloon. Molemmat perheet odottavat lasta. Birn näyttelee Theresaa, joka alun onnettomuudessa menettää lapsensa.

"Tämä julkistettu katkelma on kohtauksesta elokuvan keskivaiheilla", Birn kertoo Helsingin Sanomille.

"Tässä vaiheessa tarinaa toiselle pariskunnalle on syntynyt vauva, ja äidille on herännyt epäilys, että jotain outoa tapahtuu ja tässä kohtauksessa äiti kuulee itkuhälyttimestä, että joku käy vauvan luona. Muut pitävät sitä äidin kuvitelmana", Birn sanoo.

Elokuva saa maailmanensi-iltansa Toronton suurilla elokuvajuhlilla ensi viikolla. Tapahtuma on yksi elokuva-alan merkittävimmistä. Lokakuussa elokuva on esillä Lontoon elokuvafestivaalilla. Birn ei ole vielä nähnyt elokuvaa valmiina, mutta kehuu käsikirjoitusta ja uskoo lopputuloksen menestysmahdollisuuksiin.

"Se on kiehtova mielileikki, ja hienosti kirjoitettu asetelma. Siis se tilanne, ovatko kaikki minua vastaan vai olenko tullut hulluksi", Birn sanoo.

Elokuva kuvattiin Lontoossa viime syksynä. Tuotannossa on ollut mukana myös BBC Films.

"Kuvaukset menivät hirveän hyvin, ohjaaja oli ihana, tehtiin pitkiä ja intensiivisiä päiviä. Ohjaaja on aiemmin työskennellyt paljon teattereissa", Birn kertoo.

Birn kertoo kuitenkin jännittäneensä, sillä ihmiset työryhmässä olivat uusia, vaikka itse työnteko ei juuri eronnutkaan näyttelemisestä Suomessa.

Elokuvassa on neljä keskeistä näyttelijää. Birnin lisäksi elokuvan muissa isoissa rooleissa ovat David Morrissey, ranskalainen Clémence Poésy ja Stephen Campbell Moore.

Elokuvassa Birnin aviomiestä näyttelee Morrissey, joka on näyttelijöistä etukäteen tunnetuin. Hän on esiintynyt useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, joista tunnetuimpia lienevät Tehdas ja The Walking Dead.

"Kaikki nämä neljä roolia on isoja, mutta sanoisin, että naiset ovat keskushenkilöitä", Birn sanoo.

Birnin uuden elokuvan Suomeen tulosta ei ole tarkkaa tietoa, sillä Helsingin Sanomien tietojen mukaan yksikään levitysyhtiö ei ole vielä hankkinut elokuvan esitysoikeuksia. Todennäköistä kuitenkin on, että elokuva nähdään Suomessa ensi vuoden puolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat