Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mustat lesket -sarjan pohjoismaista versiota kuvataan Suomessa, ja tämän takia se on tärkeää

Kulttuuri
 
Nelonen
Mustat lesket -sarjan Johanna (Wanda Dubiel) perintöesineensä kanssa.
Mustat lesket -sarjan Johanna (Wanda Dubiel) perintöesineensä kanssa. Kuva: Nelonen

Suomalaisesta Mustat lesket -televisiosarjasta tehtävää pohjoismaista uusintaversiota eli remakea kuvataan parhaillaan Helsingissä.

Sarjan ohjaa suomalaiselle yleisölle tuntematon kaksikko, norjalainen Janic Heen sekä Carsten Myllerup Tanskasta.

Sarja valmistuu ensi vuonna ja sen kuvaaminen juuri Suomessa on merkittävää suomalaista tv-historiaa. Harvoin, jos koskaan on Suomessa kuvattu draamasarjaa suoraan ulkomaisille markkinoille tässä laajuudessa. Sarjan tuottaa helsinkiläinen Moskito.

"Tätä voi pitää jonkin sortin läpimurtona", sanoo Moskiton vastaava tuottaja Roope Lehtinen. Lehtisen mukaan sarjan kuvaamisella Suomessa on merkitystä ainakin kahdella tavalla.

"Suomalainen sisällöllinen ja tuotannollinen osaaminen kelpaa pohjoismaiselle markkinalle. Toiseksi tämä tuo työtä draamantekijöille täällä."

Suomen lisäksi sarjaa kuvataan myös muissa pohjoismaissa.

Sarjan näyttelijänimiä ei ole julkistettu, mutta se tiedetään, että yhdessä rooleista nähdään Peter Stormare, pitkän uran Hollywoodissakin tehnyt ruotsalaisnäyttelijä. Sarjaa kuvataan Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa näkyvän TV3-kanavan sekä suoratoistopalvelu Viaplayn tilauksesta. Sama sarja esitetään Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhtä aikaa. Sarja tullaan esittämään myös Suomessa jossain muodossa.

Sarjasta on kehitteillä oma versio myös Yhdysvalloissa. Alkuperäisestä suomalaissarjasta tehdään parhaillaan toista tuotantokautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat