Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreää valoa Tanssin talolle

Kulttuuri
 
Lasse Männistö
Lasse Männistö

Tanssin talo -hanketta ei ole käsitelty vielä kaupunginvaltuustossa. HS kysyi asiaa valtuustoryhmien puheenjohtajilta näin:

Kannattaako ryhmänne Tanssin talon toteuttamista Kaapelitehtaalle ja liiketoimintamallilla, jossa puolet rahoituksesta tulisi talon omarahoituksena, puolet kaupungilta ja valtiolta?

Lasse Männistö, kok: "Tanssin talo olisi hieno lisä Helsingin taide- ja kulttuurikenttään. Kokoomus tukee Kaapelitehtaan hanketta, jos kokonaiskustannukset saadaan kestävälle tasolle ja tanssiala ja yksityiset rahoittajat sitoutuvat puoleen rahoituksesta, valtio neljännekseen ja kaupungin rahoitusosuus jää neljännekseen. Hankkeessa on korkea kustannustaso, kaikki eri vaihtoehdot kannattaa selvittää."

Otso Kivekäs, vihr: "Vihreät kannattavat Tanssin taloa. Se on juuri sellainen kulttuuripoliittinen avaus jota Helsinki tarvitsee. Taloustilanne on tiukka, mutta joskus pitää olla myös uskallusta viedä kaupunkia eteenpäin."

Osku Pajamäki, sdp: "Me ehdottomasti kannatamme Tanssin taloa. 15 miljoonan euron lahjoitus on sellainen että kaupunki ei missään tapauksessa voi sitä sivuuttaa. Kyllä säätiön lahjoitusta on tulkittava niin, että se edellyttää uudisrakennusta."

Veronika Honkasalo, vas: "Hankkeella on valtuustossa pitkä historia, ja monet ryhmästämme ovat kannattaneet ideaa. Ryhmän päätöstä ei ole, mutta uskaltaisin kannattaa tätä mallia. Näkisin sen todella tärkeänä."

Seppo Kanerva, ps: "Emme ole keskustelleet asiasta. Mutta sitä minä ihmettelen, että kun Hietsun paviljonki on laitettu nyt kuntoon, niin miksei siitä tehdä Tanssin taloa? Se on valmis, hirmuisen iso tila, jossa on jo pidetty tansseja."

Björn Månsson, rkp: "Emme ole käsitelleet asiaa ryhmässä, mutta suhtaudumme myönteisesti itse hankkeeseen ja rahoitusmalli kuulostaa hyvältä. Meillä on samanlainen ehto kuin Keskustakirjaston osalta: se ei saa olla muusta kulttuuribudjetista pois."

Laura Kolbe, kesk: "Tuohon kysymykseen en voi vastata kyllä, koska siinä on aika tiukasti rajattu vastaamisen formu. Meillä ei ole ryhmäpäätöstä hankkeesta, mutta henkilökohtaisesti kannatan sitä tietenkin ja toivon että löydetään paras mahdollinen ratkaisu sekä taloudellisesti että toiminnallisesti."

Mika Ebeling, kd: "Olemme tälle positiivisia. Keskustakirjasto oli ylätason hanke, se ei lähtenyt kansalaisten tarpeesta. Guggenheimkaan ei lähde omista tarpeista. Sen sijaan Tanssin talo lähtee meidän ammattilaistemme tarpeesta. Siksi tämä on hankkeista se, jota kannattaa viedä eteenpäin."

Sirkku Ingervo, punavihreä valtuustoryhmä: "Minulle malli sopisi hyvin. Liitymme vasemmistoliiton valtuustoryhmään tämän viikon valtuuston kokouksessa.."

Yrjö Hakanen, skp, Hki-listat:

"Kannatamme talon toteutusta. Olemme valmiita tukemaan uuden talon rakentamista, jos jotain olemassa olevaa rakennusta uudistamalla ei löydy sopivaa tilaa. Lähtökohtana toiminnan rahoituksessa on, että valtiolta pitää saada ainakin neljännes, ja puolet rahoituksesta pitää tulla talon omilla tuotoilla."

Otso Kivekäs
Otso Kivekäs
Osku Pajamäki
Osku Pajamäki
Veronika Honkasalo
Veronika Honkasalo
Seppo Kanerva
Seppo Kanerva
Björn Månsson
Björn Månsson
Laura Kolbe
Laura Kolbe
Mika Ebeling
Mika Ebeling
Sirkku Ingervo
Sirkku Ingervo
Yrjö Hakanen
Yrjö Hakanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat