Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Creamin rumpali Ginger Baker Tampereelle

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Tampere Jazz Happeningiin on tulossa muiden muassa jo 1960-luvulla maailmanmaineeseen noussut Cream-yhtyeen rumpali Ginger Baker. Hän esiintyy Tampereella tuoreen Jazz Confusion -bändinsä kanssa.

Kokenutta kaartia edustavat myös lauantain päiväkonsertin esiintyjät Paal Nilssen-Love Large Unit, Mats Gustafsson Solo ja The Young Mothers. Tämän vuoden ohjelmistossa esiin nousee erityisesti jazzin ja runouden yhteistyö.

Yhdysvaltalainen Saul Williams tunnetaan yhtenä vaihtoehtoisen hip hopin äänistä, ja hänen maanmiehensä David Murray on pitkän uran tehnyt saksofonisti. Tampereella heidät nähdään lavalla yhdessä. Runous lyö kättä musiikin kanssa myös kotimaisin voimin, kun festivaalille saapuvat räppiä ja jazzia yhdistelevä spektaakkeli Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä kirjailija Hannu Salama seuranaan Vapaat Radikaalit.

Festivaalin päätöspäivänä estradin valtaavat naisjohtoiset bändit. Amerikkalaisen jazzin ykkösleidi Carla Bley oli keskeinen hahmo jo 1960-luvun free jazz -liikkeessä, ja hänet tunnetaan niin monipuolisena säveltäjänä, orkesterinjohtajana kuin pianistinakin.

Tampereelle Bley saapuu elämänkumppaninsa, basisti Steve Swallow'n sekä saksofonisti Andy Sheppardin kanssa.Lisää naisenergiaa tarjoilevat portugalilaisen flyygelitorvi- ja trumpettivirtuoosi Susana Santos Silvan ja tanskalaisen saksofonistin Lotte Ankerin johtama uusi orkesteri Life and Other Transient Storms sekä palkitun virolaisen Maria Faustin kansainvälinen kokoonpano Sacrum Facere.

Festivaalin päätöskonsertissa norjalainen kahden naisen ja yhden miehen kollektiivi Hedvig Mollestad Trio yhdistelee jazzia ja rockia vastustamattomalla asenteella.

Tampere Jazz Happening järjestetään 29. lokauuta – 1. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat