Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnittelija: Arabian tehdas loi Arabianrannalle ilmettä

Kulttuuri
 

Arabian keramiikkatehtaan sulkeminen vaikuttaa myös Arabianrannan asuinalueen luonteeseen. Arabianrannan suunnittelija Mikael Sundman kertoo, että ilman Ara–bian tehdasta Arabianrannan asuinalueesta ei olisi tullut nykyisenlaista.

"Arabian ja sen tiloihin sijoittuneen Taideteollisen korkeakoulun vuoksi Ara–bianranta profiloitui taiteen kaupunginosaksi", Sundman kertoo.

Arabianrannan asuinalue on koristeltu yli 200 taide–teoksella ja osa niistä on suoraan kytköksissä Arabian tehtaaseen ja keramiikkataiteeseen.

"Arabia on myös tuonut alueelle paljon turisteja ja luonut kulttuurivilinää. Se on ollut pelkästään hyväksi", Sundman sanoo.

Arabian tehdas avattiin nykyiselle paikalleen jo vuonna 1874. Kun taideteollinen korkeakoulu muutti sen tiloihin vuonna 1986, tehtaan ympäristöstä alkoi muodostua taiteellisen yhteistyön keskittymä.

Nyt kummatkin Arabianrannan symbolit ovat muuttamassa pois. Tehdas lopetetaan jo ensi vuonna ja Aalto-yliopiston alle siirtynyt Taideteollinen korkeakoulu siirtyy Otaniemeen vuonna 2018.

"Tässä katkeaa hirveän pitkä perinne. Pahimmillaan uusi aikakausi on hyvin paljon köyhempi. Mutta tietenkin lopulta sinne muuttaa uusia toimijoita", Sundman sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat