Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minttu Mustakallio ja Timo Lassy tekivät puolueiden julistuksista puhejazzia

Kulttuuri
 
Tuomo Manninen
Timo Lassy ja Minttu Mustakallio
Timo Lassy ja Minttu Mustakallio

Jazzmuusikko Timo Lassy ja näyttelijä Minttu Mustakallio esittävät uutta yhteiskunnallisesti kantaaottavaa musiikkia keskiviikkona käynnistyvällä konserttikiertueella. Tuokio-klubikeikoilla kuullaan Lassyn säveltämää musiikkia, ja puhesolistina toimiva Mustakallio tulkitsee puolueilta ja kansalaisjärjestöiltä tilattuja tekstejä.

Tuokio-klubi on OK-opintokeskuksen jokavuotinen kulttuuriprojekti, jossa yhdistetään musiikkia ja yhteiskunnallista keskustelua. Tänä vuonna konserttien teemaksi valittiin elämän laatu, ja teemaan liittyviä tilattiin tekstejä OK-opintokeskuksen jäseninä toimivilta kansalaisjärjestöiltä sekä kaikilta poliittisilta puolueilta.

Tekstejä tuli ainoastaan suurimmilta oppositiopuolueilta: Sdp:ltä, Vihreiltä ja Vasemmistoliitolta. Kansalaisjärjestöistä mukana ovat Oulun seudun allergia- ja astmayhdistys ja Torniossa toimiva Meän talo.

Kansalaisjärjestöjen teksteissä käsitellään terveellistä ympäristöä ja työttömyyttä ja sen aiheuttamaa syrjäytymistä. Sdp puhuu vapauden määritelmästä, Vihreät vaurauden jakamisesta ja Vasemmistoliitto maalaa hieman ironisesti kuvan maailmasta, jossa ei irtisanota ketään, ei romuteta hyvinvointivaltiota eikä pelätä mitään.

Timo Lassy on tehnyt puhetta ja musiikkia yhdistäviä esityksiä aikaisemmin koomikko Sami Hedbergin kanssa, mutta Tuokio-klubin konsepti oli hänelle uusi.

"Tekstit ovat aika raskaita, mutta halusin, että esitys olisi eteenpäin vievä ja positiivinen", Lassy sanoo.

"Musiikki ei ole aina määrämittaista, mutta mukana on myös osia, jossa bändi on pääosassa, ja soolojakin tulee."

Tuokio-klubeilla Mustakalliota säestää Lassyn yhtye, jossa soittavat Teppo Mäkynen, Antti Lötjönen, Abdissa Assefa ja Henri Mäntylä.

Lassy sanoo hakeneensa musiikkiin inspiraatiota Mustakallion lausunnasta, osin myös spoken word –perinteestä ja 1960-luvun poliittisesta ja spirituaalisesta jazzista.

"60-luvulla jazzissa oltiin aika yhteiskunnallisia. Ero on siinä, että silloin poliittisuus lähti muusikoiden omasta tahdosta. Me olemme tässä tekemässä taideteosta muiden tekemistä teksteistä, emmekä me ole Mintun kanssa aina samaa mieltä teksteissä esitettyjen kantojen kanssa."

Tuokio-kiertueen konsertit alkavat keskiviikkona 16.9. Vaasasta ja päättyvät perjantaina 25.9. Helsingin Savoy-teatteriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat