Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä järjestettiin ennen Euroopan suurinta irlantilaismusiikin festivaalia – nyt yritetään uutta nousua

Kulttuuri
 
Paddy Casey
Paddy Casey

Jokasyksyinen irlantilaisen musiikin erikoistapahtuma Irish Festival in Finland haluaa palata entiseen loistoonsa.

Syyskuussa jo 30. kerran järjestettävä festivaali keräsi takavuosina isoja yleisöjä, mutta viime vuosina toiminta on kutistunut.

"Tämä oli joskus Manner-Euroopan suurin irlantilaisen musiikin festivaali. Nyt se on tullut taaksepäin, mutta yritämme kasvaa taas", kertoo tapahtuman uusi järjestäjä, Suomessa jo 30 vuotta asunut Malcolm Fay.

Suomi-Irlanti-seuran järjestämä perinteikäs Irish Festival in Finland levittäytyy pääpaikastaan Helsingin Virgin Oilista sekä Helsingin irlantilaispubeista Hämeenlinnaan, Turenkiin, Turkuun, Porvooseen ja Heinolaan asti. Kaikkiaan keikkoja on parikymmentä.

Pääartistina nähdään Paddy Casey, joka on valittu kaksi kertaa Irlannin parhaaksi miesartistiksi. Caseyn musiikkia on kuultu muun muassa muinaisessa teinisarjassa Dawson's Creek sekä U2 ja R.E.M. -yhtyeiden lämmittelijänä. Hän on erittäin tunnettu varsinkin Irlannissa ja Britanniassa. Yhdysvalloissa hän on esiintynyt muutaman kerran esimerkiksi David Lettermanin show'ssa.

Lisäksi esiintyjinä on nuori The Young Folk, jota brittiläinen musiikkilehti Maverick nimitti lupaavimmaksi irlantilaisyhtyeeksi vuosiin.

Festivaalia varten on koottu uudelleen myös 1990-luvun loppupuolella suosittu, suomalaisista, irlantilaisista, englantilaisista ja ranskalaisista muusikoista koostuva Boolabus.

Suomessa järjestetään joka vuosi syys-lokakuun vaihteessa myös toinen irlantilaisen musiikin tapahtuma, The Irish Festival of Oulu. Tänä vuonna vuorossa on kymmenes juhlavuosi, pääesiintyjänä on Irlannin ylpeys The Chieftains.

Tähän mennessä eteläisemmän Suomen ja Oulun festivaalit eivät ole tehneet yhteistyötä.

"Järjestäjät eivät tulleet oikein toimeen", tunnustaa Irish Festival in Finlandin ohjelmajohtajan ruoriin vasta tarttunut Fay.

Nyt epäkohtaan halutaan muutos.

"Oulun festivaali on ollut valtava menestys. Siitä vastuussa oleva Brent Cassidy on uskomaton yksilö, hyvä organisaattori ja erittäin suosittu ihminen Oulussa. Helsingissä haluamme tehdä läheistä yhteistyötä Oulun kanssa, se on tärkeää", Fay sanoo.

Malcolm Fayn mukaan tarkoituksena oli, että festivaalit olisivat jo tänä vuonna kierrättäneet yhteisiä artisteja, mutta suunnitelma ei vielä onnistunut. Yhteistyön alkusysäyksenä Oulun festivaalin järjestäjän Brent Cassidyn oma yhtye tulee soittamaan Helsingin tapahtumaan.

 

Irish Festival in Finland alkaa Hämeenlinnan Verkatehtaalta 17. syyskuuta ja jatkuu pääkonsertilla Helsingin Virgin Oilissa seuraavana päivänä. Tapahtuma kestää 30. syyskuuta asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat