Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori Salvo Montalbano palasi televisioon Italiassa

Kulttuuri
 
Michele Riondino on nuori Montalbano.
Michele Riondino on nuori Montalbano.

Suomessakin suosittu Andrea Camillerin luoma sisilialaiskomisario Salvo Montalbano palasi eilen ruutuun Italian valtiollisessa televisiossa RAI 1:ssa. Nyt esitetään kolmen vuoden tauon jälkeen toinen tuotantokausi nuoresta Montalbanosta kertovasta tv-sarjasta. Syyskuun alussa 90 vuotta täyttänyt Camilleri on ollut mukana ideoinnissa.

Kysytyiksi kansainväliseksi hiteiksi filmatisoinnit on tehnyt 26-osainen tv-sarja, jossa jo hivenen vanhempaa Salvo Montalbanoa näyttelee Luca Zingaretti.

Hän vieraili ruudussa viimeksi tässä roolissa kaksi vuotta sitten. Sarjalle on luvassa jatkoa.

Porto Empedoclessa Sisiliassa syntynyt Andrea Camilleri on ehkä luetuin nykykirjailija Italiassa. Useille kymmenille kielille käännettyä Montalbano-sarjaa on myyty yksin Italiassa yli 30 miljoonaan kappaletta. Italiassa kirjailijasta on tullut myös uudenlaisen työnteon moraalin esikuva.

Andrea Camilleri julkaisi ensimmäisen niteen Montalbano-sarjasta vuonna 1994. Siviiliuransa hän teki teatteriohjaajana, Rain tuottajana ja Elokuva-akatemian puheenjohtajana.

Montalbano-sarja kuvaa todellista Sisiliaa, vaikka sen maantieteelliset kiintopisteet ovat kirjailijan mielikuvituksen tuotetta. Montalbano työskentelee kuvitteellisessa Vigàtassa, joka sijaitsee keksityssä Montelusassa.

Paikkojen todelliset vastineet ovat kirjailijan synnyinkaupunki Porto Empedocle ja parinkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Agrigento, jonka pormestari on ehdottanut kirjailijan nimittämistä kaupungin kunniakansalaiseksi.

Syntymäpäivänään Andera Camilleri lupasi myös jo 21-osaiselle romaanisarjalle jatkoa. "Montalbano vaikenee vasta, kun aika jättää minusta", hän totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat