Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiia Vanhatapio R-Collectionin johtoon

Kulttuuri
 
Tuomas Selänne
Tiia Vanhatapio
Tiia Vanhatapio

Kajaanilainen, anorakeistaan tunnettu vaateyritys R-Collection on palkannut suunnittelija Tiia Vanhatapion luovaksi johtajakseen. Vanhatapion kädenjälki näkyy kevään ja kesän 2016 mallistossa.

"Suunnittelun fokus tulee painottumaan vahvoihin klassikoihin, päälinjojen ja siluettien viilaukseen, kansainvälisen roadmapin luomiseen ja markkinointiin", linjaa Vanhatapio tiedotteessa.

Vanhatapio on Suomen tunnetuimpia vaatesuunnittelijoita, jonka vaatemerkki on esittäytynyt Pariisin ja New Yorkin muotiviikoilla. Yritys ajautui konkurssiin vuonna 2011. Viime vuodet Vanhatapio on työskennellyt yhdessä suunnittelija Miika Saksin kanssa perustamassaan luovassa toimistossa. Vanhatapio jatkaa uuden toimensa ohella myös Vanhatapio & Saksi -projekteja.

Nimityksen myötä R-Collection pyrkii laajentamaan liiketoimintaansa ja kansainvälistymään. Myös kotimaan toimintoja kehitetään. Kajaanissa sijaitsevasta tuotantokeskuksesta yritys maalailee "käytännön korkeakoulua luovan alan moniosaajille".

Uutinen on valonpilkahdus suomalaisen muotoilun alalla. Viime viikolla Helsingin Sanomat kirjoitti Arabian suurista yt-neuvotteluista ja tuotannon siirtämisestä ulkomaille. "Vaatetusalan yritykseltä tämä on vahva kannanotto viimeaikaisiin designalan uutisointeihin", R-Collectionin perustaja Pekka Saastamoinen kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat