Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjailija Susanna Alakoskesta kunniatohtori Ruotsissa

Kulttuuri
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Susanna Alakoski
Susanna Alakoski Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Kirjailija Susanna Alakoskesta tulee Malmön korkeakoulun terveyden ja yhteiskunnan tiedekunnan kunniatohtori, Dagens Nyheter kertoi tiistaina.

Vaasassa vuonna 1962 syntynyt Alakoski tunnetaan ruotsinsuomalaisten karuja kasvuoloja kuvanneista romaaneistaan. Sikalat ilmestyi nimellä Svinalängorna vuonna 2006 ja käännettiin suomeksi ( Katriina Savolainen ) vuonna 2007. Sikaloissa Alakoski ammensi omasta elämästään ja kuvasi muun muassa vanhempien alkoholismia ja sitä, miten lapset joutuivat ottamaan vastuuta. Alakoski kasvoi työläisperheessä Ystadissa, Etelä-Ruotsissa. Romaanista tehtiin myös elokuva.

Huomiota ovat herättäneet muutkin Alakosken kirjat, kuten Köyhän lokakuu: päiväkirja (alk. Oktober i Fattigsverige, 2012). Tuorein teos on tänä vuonna ilmestynyt April i Anhörigsverige.

Kunniatohtoruuden perusteluissa todetaan muun muassa, että Alakoski kuvaa romaaneissaan ja lastenkirjoissaan terävästi heitteille jätettyjä ihmisiä ja että hänen teoksensa ovat vaatineet tutkimuksellista otetta.

Ne myös inspiroivat ja voivat synnyttää syvää ymmärrystä asioista, vaikkeivat edustakaan perinteistä tiedettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat