Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingistä on vaikea löytää sopivaa tilaa Cullberg-baletin vierailuteokselle

Suomalaisia mukana Deborah Hayn ja Laurie Andersonin teoksessa

Kulttuuri
 

Tunnettu ruotsalainen tanssiryhmä Cullberg-baletti ja Helsingissä toimiva Zodiak ryhtyvät ensi kertaa yhteistyöhön. Teoksen Figure a Sea koreografiasta vastaa yhdysvaltalainen Deborah Hay ja musiikista äänitaiteilija Laurie Anderson. Teoksen valosuunnittelija on suomalainen Minna Tiikkainen.

Cullbergin vakioryhmää täydentää teoksessa viisi Hayn valitsemaa vierailevaa tanssijaa USA:sta ja Euroopasta. Heidän joukossaan ovat suomalaiset Anne Hiekkaranta jaa Vera Nevanlinna.

Uuden tanssin keskus Zodiak on yksi teoksen kansainvälistä tuottajista ja teos nähdään Helsingissä vierailuesityksenä ensi vuonna. Ensi-iltansa teos saa Tukholmassa ensi viikon torstaina 24. syyskuuta.

Zodiak tuottaa teoksen vierailuesitykset Helsingissä vuoden 2016 aikana. Tarkat päivämäärät eivät ole tiedossa.

"Riittävän suuren näyttämön löytäminen Helsingistä on haastavaa", toteaa tiedotteessa Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti.

Figure a Sea -teosta esitetään Tukholman Dansens husin 750-paikkaisella isolla näyttämöllä syys- ja lokakuussa yhteensä viisi kertaa. Pääosa kiertueesta ajoittuu ensi vuoteen. Helsingin lisäksi teos kiertää ainakin Yhdysvalloissa, Italiassa ja Saksassa.

Zodiak ja Cullberg-baletti neuvottelevat parhaillaan yhteistyön jatkamisesta. Tavoitteena on luoda monivuotinen yhteisprojekti, jossa on mukana useampia tahoja Pohjoismaista ja Euroopasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat