Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tästä Angry Birds -elokuvassa on kyse: Miten linnuista tuli niin vihaisia

HS näki otteita tulevasta animaatioelokuvasta, joka aloittaa koko tarinan alusta

Kulttuuri
 
Rovio
Red esittäytyy elokuvayleisölle ensi viikolla julkaistavalla trailerilla. Koko elokuvan ensi-ilta on näillä näkymin toukokuussa 2016.
Red esittäytyy elokuvayleisölle ensi viikolla julkaistavalla trailerilla. Koko elokuvan ensi-ilta on näillä näkymin toukokuussa 2016. Kuva: Rovio

Paljastetaan aivan ensimmäisenä suurin uutinen: vihaiset linnut eivät ole aina olleet vihaisia.

Päinvastoin. Alun alkaen Angry Birds oli sopuisa yhteisö, joka vietti onnellista elämää omalla paratiisisaarellaan. He elivät kaukana maailman pahuudesta ja luottivat toisiinsa. Ei rikollisuutta, ei vihamielisyyttä, ei lukittuja ovia.

Toukokuussa 2016 ensi-iltaan tuleva Angry Birds -elokuva kertoo, miksi tämä kaikki muuttui ja kuinka viha tarttui lintuihin.

Helsingin Sanomat sai ennakkomaistiaisia tulevasta, kun amerikkalaistuottaja John Cohen esitteli elokuvan valmiita kohtauksia tällä viikolla Lontoossa. Suuri yleisö näkee uudistuneet linnut tositoimissa ensi viikolla, kun elokuvan ensimmäinen traileri julkaistaan. Linnuilla on nyt kaikki raajat, höyhenistö on pörröisempi ja myös kasvoille nousee muita ilmeitä kuin vihainen irvistys.

"Kun aloimme miettiä elokuvaa, perimmäinen kysymys oli, miksi linnut ovat niin vihaisia. Sitä ei ole koskaan kerrottu, joten päätimme vastata tähän", Cohen pohjusti ennen kuin laittoi elokuvan raakaversion pyörimään valkokankaalla.

Elokuvan keskushenkilö on punaisesta höyhenpeitteestä tunnistettava Red, joka on lintuyhteisön erakko. Häntä riivaa jatkuva epäonni, joka purkautuu raivokohtauksina ja alituisena epäluulona. Vain hän aavistaa pahimman, kun luottavaiset linnut toivottavat lauman vihreitä porsaita tervetulleiksi saarelleen.

Cohen painottaa juuri vahvojen henkilöhahmojen tärkeyttä. Oletettavasti hän myös tietää, mistä puhuu, sillä hänen aiempia työmaitaan ovat olleet menestysanimaatiot kuten Ice Age – jäätikön sankarit ja Itse ilkimys.

"Ensisijaisesti lähdimme tekemään komediaa, joka perustuu henkilöhahmoihin. Parhaita animaatioita yhdistävät hahmot, joihin voit rakastua ja joihin voit samaistua. Lopulta hahmot ovat kaikkein tärkeimpiä, vaikka myös tarinan on oltava hyvä ja siinä on oltava laajempia teemoja."

Myös jälkimmäisestä tarjottiin viitteitä ennakkokatselussa. On kaipuuta menneeseen: lintujen koskematon saari. On maailmanpolitiikkaa: linnut saavat tärkeimmän aseensa ritsan tulevilta vihollisiltaan possuilta. On uskontoa: linnut pitävät suojelijanaan myyttistä Uljasta Kotkaa, jonka olemassaolosta kenelläkään ei ole varmuutta.

Angry Birdsin luoneelle suomalaisyhtiölle Roviolle elokuva on kohtalon hetki.

Yhtiön menestys on ollut laskussa ja käynnissä on parhaillaan yt-neuvottelut. Samaan aikaan elokuvan tuotantokustannukset ovat suomalaisittain aivan omaa luokkaansa, 75 miljoonaa euroa, ja markkinointiin ollaan käyttämässä vielä enemmän, 100 miljoonaa euroa.

Puitteet ovat kunnossa, sillä Cohenin lisäksi tiimissä on animaation eturivin ammattilaisia, kuten ohjaaja Clay Kaytis (Disney) tai käsikirjoittaja Jon Vitti (Simpsonit). Mutta kuinka menestyspaineet ovat vaikuttaneet elokuvan tekoon?

"Angry Birdsillä on edelleen useita miljoonia, ei, miljardeja pelaajia ympäri maailman", Cohen muistuttaa.

"Meidän tärkein tehtävämme on taltioida elokuvaan kaikki ne yksityiskohdat, joita he peleissä rakastavat. Meidän on oltava varmoja, että he rakastuvat elokuvaan. Samaan aikaan haluamme tehdä elokuvan, joka vetoaa keneen tahansa, vaikka he eivät olisi koskaan pelanneet Angry Birdsiä."

Uskotko, että elokuva kääntää Angry Birdsin menestystarinan uuteen nousuun?

"Toivon menestystä jokaiselle elokuvalleni, mutta siitä ei voi olla koskaan varma. Vasta yleisön reaktiot paljastavat sen. Aina tarvitaan myös onnea. Meille ja Roviolle tärkeintä on ollut se, että emme ole kiirehtineet elokuvan kanssa. Haluamme tehdä elokuvan, josta voimme olla ylpeitä."

Jarkko Jokelainen HS
Lontoo

Angry Birds -elokuvan päähenkilö on Red, joka on epäonninen erakko muutoin paratiisimaisella lintusaarella.
Angry Birds -elokuvan päähenkilö on Red, joka on epäonninen erakko muutoin paratiisimaisella lintusaarella.
Elokuva paljastaa, mistä lintujen ja possujen loputon vihanpito sai alkunsa.
Elokuva paljastaa, mistä lintujen ja possujen loputon vihanpito sai alkunsa.
John Cohen
John Cohen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat